Az NB II. nyugati csoportjának felsőházi rájátszását tűzte ki célul a Haladás VSE, amely magabiztos teljesítménnyel második helyen jutott tovább a legjobb négy közé. A körmérkőzéses rájátszás során két győzelmet és egy vereséget számlált a hétvégi fordulót megelőzően Dr. Mucsi Péter együttese, amely nem tett le a listavezető hely megszerzéséről.

Ehhez viszont azt a Palotát kellett legyőznie idegenben, amelyet néhány hete a vasi megyeszékhelyen 3-1 arányban sikerült felülmúlni. Igaz, a budapesti alakulatnak is két arca van, hiszen hazai környezetben a másik nagy rivális Veszprémet két vállra fektette. A körbevesrésnek köszönhetően így minden győzelemnek és szettaránynak nagy értéke lehet a végelszámolásnál.

A hosszú út azonban megviselte a vendégeket, akik meglehetőse fásultan és pontatlanul játszottak. Ennek ellenére sikerült felvenni a ritmust a játszma során, de a végjáték során a palotai lányok koncentráltak jobban. A második felvonásban is a hazaiak elképzelése valósult meg, így szűk háromnegyed óra alatt már két szettes hátrányban volt a Haladás.

A folytatásra aztán összekapta magát a zöld-fehér alakulat és jó nyitásokkal, pontos akciókkal tudatos játékkal sikerült szépíteni. Hiába játszott jól a Haladás, a negyedik játszmában ismét egymás hibáiból éltek a csapatok, amiből végül a hazaiak jöttek ki jobban és vágtak vissza 3-1 arányban a vasi megyeszékhelyen elszenvedett vereségét Zoltán Annáéknak.

Dr. Mucsi Péter vezetőedző: Mind a két csapat kiválóan játszott a mérkőzésen. A játék színvonala messze meghaladta a másodosztályt. Fiatal csapatom mindent megtett a sikerért, dicséretet érdemel a csapat összes tagja. Ma ugyan nem sikerült megnyernünk a mérkőzést, de semmi okunk sincs szégyenkezni!

Palotai VSN – Haladás VSE 3-1 (21, 16, -21, 19)

Haladás: Csóka, Zoltán, Takács B., Sajben, Blázsovics, Németh B.
Libero: Kiss D.
Csere: Katona, Fatér J., Héjj, Németh N., Horváth B., Varga Á.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Antonio Mircea Petre

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!