Nehéz mérkőzésre számíthatott az Egis Körmend együttese a Szolnoki Olajbányász elleni bajnoki mérkőzésre, hiszen a Tisza-parti alakulat hetek óta kirobbanó formában játszott. Nem véletlen, hogy Pongóék magabiztosan vezetik a tabellát és a győzelem megszerzésének reményében érkeztek Vas megyébe is. A sikerre viszont nagyobb szüksége volt a házigazdának, a tét ugyanis a biztos felsőházi tagság.

Jól is kezdett a vasi alakulat, amely szűk két perc alatt már öt ponttal állt jobban. A helyzetbe viszont nem törődött bele a Szolnok, amely Subotic révén nemcsak felzárkózott, hanem fordítani is tudott. Ekkor időt kért a hazaiak mestere és a szigorúbb védekezés meghozta a várt hatást, hiszen a negyed végére magabiztos Körmend előnyt mutatott az eredményjelző.

Becsülettel próbálkozott a Szolnok, hogy sikerüljön ismét fordítani, hol Cakarun, hol Subotic révén indítottak nagy rohamokat, de Thames duplája és Ireland triplája gyorsan lehűtötte a kedélyeket. A vasi együttes szigorú védekezésének és pontos dobásainak köszönhetően a nagyszünetre már tíz pont fölé kúszott a csapatok közti különbség.

A pihenő mintha megfogta volna a házigazdát, amely a folytatásban pontatlanul célzott. Igaz, ezt saját palánkja alatt bemutatott védekezésével igyekezett kompenzálni. Hiába próbált mindent megtenni a Szolnok a fordításért, a kulcsfontosságú pillanatban mindig akadt egy vasi játékos, aki betalált, így egy őrületes mérkőzésen nyert hazai környezetben az Egis Körmend.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 76-70 (23-17, 20-15, 13-16, 20-22)

Körmend: Thames 17/6, Ireland 16/9, Takács K. 2, Simons 8/3, Taylor 17.
Csere: Németh Á. 6, Mócsán 6/3, Ferencz 4, Tóth N. -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!