Kedden folytatódott a Magyar Egyetemisták és Főiskolások számára kiírt bajnokság. A nyugati csoport élén az egyik nagy esélyes, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi csapata állt, amely csak két vereséget szenvedett a 12. fordulót megelőzően. Legutóbb pedig az a Közgáz SC látogatott a vasi megyeszékhelyre, amely a tabella harmadik helyén állt és szeretett volna visszavágni a második körben elszenvedett vereségért.

Ennek megfelelően neki is esett ellenfelélnek a fővárosi alakulat. Bár a játékban mindkét oldalon akadt hiba, úgy tűnt, hogy sikerülhet a vendégek terve, akik próbáltak közelről eredményesek lenni. Tervük azonban csak a 6. percig valósult meg, ekkor előbb Schvighoffer, majd Kiss hajított egy hárompontos kosarat, ezzel pedig meg is lépett a SzoESE.

Nem vállalt felesleges kockázatot a vasi együttes és inkább a stabil védekezésre helyezték a hangsúlyt. Ennek eredményeként magabiztos előnyre tettek szert. A második felvonásra azonban összekapta magát a Közgáz SC és faragni tudott hátrányából, de a szünetben maradt a SzoESE vezetésre, ekkor viszont még reménykedhettek a vendég kosarasok.

Hogy ez ne tartson túl sokáig, arról Vicze gondoskodott, aki közelről és távolról is szorgalmasan gyűjtötte pontjait. Ráadásul csapattársait is jól szolgálta ki. Ezzel pedig ismét lépéselőnybe került a SzoESE, taktikusan játszva növelte közel húsz pontosra a különbséget. Az utolsó etapra aztán elkészült az erejével a budapesti együttes és Kéri Péter pályára küldte fiatal játékosait is.

A tehetséges cserék pedig hozzátették magukat a sikerhez és a végére kiütéses sikert arattak a jó erőkből álló vendégek ellen. A magabiztos védekezés mellett ki kell emelni a jó dobóformát is vasi oldalon, hiszen ötven százalékos pontossággal tüzelt a találkozón a SzoESE, amely továbbra is listavezető a nyugati csoportban és növelte előnyét is üldözőivel szemben.

SzoESE – Közgáz SC és DSK 78-56 (26-13, 14-20, 20-13, 18-10)

SzoESE: Horváth Cs. 12/9, Kiss M. 14/3, Vicze 14/6, Oroszi V. 9/3, Scheighoffer P. 14/9.
Csere: Novák M. 5/3, Bojkovszky 2, Habel A. 2, Werner V. 2, Monek M. 2, Gundinger 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

A Közgáz SC legeredményesebb dobói: Úr M. 13, Komma 12.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!