A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a 22. fordulót rendezték meg a hétvége során, és izgalmakból bizony nem volt hiány. A múlthét során megszerzett 3 pontos előnyét most könnyedén elbukhatta volna a vereséget szenvedő Sárvár együttese, ám a vépiek sem tudtak győzni, így nevető harmadikként a Király SE tudott közelebb zárkózni a két éllovashoz.

Kezdjük is az összefoglalót a Király SE csapatával, akik fölényes győzelemmel tisztelegtek az egyesület héten elhunyt elnökére, Király Ferencre. Az Egyházasrádóc ellen aratott 6 gólos siker sokat érhet majd a szombathelyieknek a végelszámolásnál.

Hazai pályán szenvedte el szezonbeli 3. vereségét az éllovas sárvári együttes a Kőszeg ellen. A mérkőzésen 1-1 piros lap mellett a sárga kártya is jó párszor előkerült a játékvezető zsebéből.

Az élet rögtön megadta az esélyt a múlthét során rangadót veszítő vépieknek, hogy behozzák a Sárvárral szembeni lemaradásukat, ám nem sikerült nyerniük Répcelakon. A hazai együttes az első játékrészben sok lehetőséget alakított ki kontrákból, míg a vépieknek nem igazán akadt helyzetük a szél támogatásával sem. A répcelakiak egy gyönyörű góllal megszerezték a vezetést, ám az első játékrész lefújása előtt egy szöglet utáni lecsorgóból egyenlített a Vép. A második etap is hasonlóan kezdődött, a házigazda, amíg bírta erővel igyekezett támadni, ám az utolsó 20 percre a csere nélkül játszó répcelakiak a saját kapujuk elé szorultak. Akadt is néhány lehetősége a vendégeknek, hogy megszerezzék a győztes találatot, de végül erre nem került sor, így egy ponttal kellett távozniuk a Répce-partról.

Vendégként aratott könnyed győzelmet, és ezzel a középmezőnybe kúszott fel a tavasszal megtáltosodó szentgotthárdi alakulat.

Nem született döntés az alsóházi rangadón! Izgalmas, négy gólos döntetlent játszott egymással a Rum és a Csepreg, a találkozó krónikájához 92. percben kiosztott rumi piros lap is hozzátartozik.

Szintén 2:2-re zárt egymással a Lukácsháza és a Celldömölk gárdája. A Lukácsháza fordulók óta nem tudott nyerni, ezzel pedig jócskán eltávolodtak a dobogótól.

A játéknap legtöbb gólját a Vasvár és a Rábapaty küzdelme hozta. Kétszer ugyan sikerült egyenlítenie a házigazda vasvári együttesnek, ám a hajrában kétszer is betaláltak a vendégek, amelynek köszönhetően ismét begyűjtötték a három bajnoki pontot, az elmúlt 4 fordulóból immáron harmadszor sikerült nyerniük.

Jegyzőkönyvek, tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!