Eldőlt, kik képviselik a magyar színeket a karatésok májusi horvátországi Európa-bajnokságán. A csapat teljessé válásáról pénteken adott hírt a hazai szövetség azt követően, hogy a tízből még kérdőjeles két küzdelmi kategóriában megrendezték az úgynevezett szétmérkőzéseket. Nyolc súlycsoportban – továbbá női és férfi formagyakorlatban – a nemzetközi eredmények, illetve a pontszerző versenyek alapján már korábban tisztázódott, hogy kik indulhatnak az Eb-n, két női kategóriában, 68 kg-ban és nehézsúlyban viszont pontegyenlőség miatt pótcsatára volt szükség.
Előbbi súlycsoportban Holló Evelin győzött a versenyzéshez több évi kihagyást követően visszatért, korábbi kadet világ- és Európa-bajnok Boussebaa Aicha ellen, míg a plusz 68 kilósoknál rendezett különmeccsen Pap Dorottya felülmúlta az Eb-bronzérmes, vb-ötödik Bartha Nikolát.
Az Európa-bajnokságnak, amely beleszámít az idén először olimpiai résztvevő sportág ötkarikás kvalifikációs pontversenyébe, május 19. és 23. között rendezik Porecben.

A magyar Eb-indulók névsora:
formagyakorlat:
férfiak: Nagy Botond (UTE)
nők: Sterck Laura (MTK)
küzdelem:
férfiak:
60 kg: Kiss András (UTE)
67 kg: Tadissi Martial (UTE)
75 kg: Hárspataki Gábor (MTK)
84 kg: Hidasi Tibor (UTE)
plusz 84 kg: Molnár Dániel (UTE)
nők:
50 kg: Klement Kármen (Vasas)
55 kg: Molnár Réka (UTE)
61 kg: Ilankovic Aleksandra (MTK)
68 kg: Holló Evelin (UTE)
+68 kg: Pap Dorottya (UTE)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!