A Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonására került sor péntek kora este a nyírbátori városi sportcsarnokban. Az egészségügyi előírásoknak megfelelően zárt kapuk mögött csapott össze a Nyírgyulaj és a Haladás együttese. A találkozó pikantériáját az adta, hogy legutóbb ősszel játszottak itt bajnoki mérkőzést a csapatok és akkor döntetlenre végeztek a felek.

Azóta viszont alaposan megerősödött a hazai alakulat, amely az alsó-házi rájátszásban még 100 százalékos mutatóval rendelkezik. Az eredetileg várt forgatókönyv szerint indult a találkozó. A vendégek dikálták a tempót, több helyzetet is kidolgoztak, de nem sikerült bevenni a nyírségi kapus ketrecét. Ráadásul a kellőképpen férfias párharc eredményeként gyorsan összeszedte 5 szabálytalanságát a Hali.

A játékrész közepén aztán tovább fokozódott a feszültség vasi oldalon, mert az első megingást azonnal büntette a Nyírgyulaj. Egy tetszetős akció végén Nagy Bence talált Alasztics kapujába. Ezt követően is a Haladás dominált, de veszélyes ellenakciókkal jelezte a hazai alakulat, hogy hiba lenne őket lebecsülni. A hajrában Dróth kisbüntetőből aztán megérdemelten egyenlített.

Úgy tűnt, hogy sokáig nem örülhetnek a vendégek, mert a Nyírgyulaj is tízmétereshez jutott. Ezt a kísérletet viszont Alasztics Marcell bravúrral hárította. Eseménydús volt a szünet előtti másodpercek, mert Dróth – ismét kisbüntetőből – megszerezhette volna a vezetést is, de lövése a kapufa külső pereméről mellé csorgott. Nagy reményekkel várhatták a folytatást a csapatok.

Nagy elánnal estek egymásnak a felek a második félidő kezdetén és vészkapussal próbált zavart okozni a nyírségi alakulat a vendég védelemben. Hiába a lelkesedés és a szép egyéni megoldások, a kapukat mintha bedeszkázták volna. Mindkét együttes próbálta meglepni a másikat, de érdemi eredményt csak a hajrában tudott eszközölni a hazai együttes.

Másfél perccel a vége előtt egy gyors labdaszerzést követően iramodtak meg a nyírségi támadók, azonban a keresztpassz egy vendég játékos lábáról a kapufára perdült, onnan viszont a gólvonalon gurult tovább, amíg egy vasi védő fel nem szabadított. Ezt viszont gólnak ítélték a játékvezetők, amire érthető módon hevesen reklamáltak a Haladás labdarúgói.

Kényszerhelyzetben lévén egy időkérést követően kitámadott a szombathelyi alakulat, tette mindezt nagyon jól. Az öt-a-négy-elleni felállás után nem váltott vészkapus megoldásra a vasi alakulat, de a kritikus pillanatban sikerült feltörni a reteszt. Öt másodperccel a vége előtt Dróth tálalt Simic elé, aki közelről bevette a kaput és megérdemelten egyenlítettek a vendégek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Nyírgyulaj KSE – Haladás VSE 2-2 (1-1)

Haladás: Alasztics M. – Hajmási M., Dávid R., Gerencsér A., Vas Á.
Csere: Gyimesi M. – Kovács M., Nagy K., Horváth P., M. Simic, Sipos G., Dróth Z., Henrique, Vidák B.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Nagy B., Hajmási (öngól) illetve Dróth Z., Simic

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!