Az már korábban eldőlt, hogy az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabda-csapata kivívta a felső-házi rájátszást. Egyetlen kérdés már csak az volt, hogy melyik helyről futhatnak neki a playoff-nak a vasi piros-feketék. Ez pedig a rivális alakulatok által játszott mérkőzés mellett függött az Oroszlány elleni összecsapás végeredményétől is. A derbin nem lépett pályára Mócsán.

Thames duplájával, majd Ireland triplájával alapozta meg a hangulatot a Rába-parti alakulat. Hiába azonban a jó kezdés, ezt követően egyre többet hibáztak a vendégek, Washington pontjaival pedig felzárkózott az OSE. A negyed zárásaként a vezetést átvette a házigazda és úgy tűnt, hogy a folytatásra is kitart a lendületük. Ezt a számítást azonban Ireland keresztülhúzta.

A körmendiek légiósa remekül szervezte a támadásokat és pontgyártás terén is jól muzsikált az irányító. Hogy teljes legyen a vasi öröm, felzárkózott társa mellé Taylor is, aki korlátlan úr volt a palánkok alatt. A nagyszünetben már a vendégek álltak jobban és a kiváló védekezésének köszönhetően a különbség nőtt a felek között, hiába kért időt az OSE-Lions vezetőedzője.

Az utolsó felvonaásra aztán ismét megrázta magát a hazai együttes és nagy rohamba kezdett. A kritikus pillanatokban aztán mindig betalált valaki a vasi alakulatból, így magabiztos, eredményes játékkal és ami a legfőbb, győzelemmel fejezte be az alapszakaszt az Egis Körmend együttese.

OSE-Lions – Egis Körmend 87-92 (27-22, 19-26, 17-26, 24-18)

Körmend: Ireland 21/3, Thames 19/6, Ferencz 3, Durázi -, Taylor 23.
Csere: Simons 20/9, Takács K. 4, Németh Á. 2, Tóth N. -, Oroszi -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!