Vasárnap este lépett pályára a magyar labdarúgó válogatott, hogy Lengyelország után San Marino ellen is bizonyítson Marco Rossi csapata. Bár rengeteg helyzetet tudott kidolgozni a Szalai fémjelezte támadósor, de nem sikerült meggyőző fölénnyel nyerni a “kisországként” számon tartott rivális otthonában. Idegenben 5-0-ra, Magyarországon pedig már akadt 8-0-ás győzelmünk is.

Joggal reménykedtek a szurkolók, főleg a lengyelek elleni derbit követően. Sokat nem is kellett várni az első helyzetet már a vendégek jegyezték és nagyon aktív volt a magyar középpálya. A lélektanilag fontos első gólra sem kellett sokat várni. egy jogosan megítélt büntető mögé Szalai Ádám állt oda, akinek nem remegett meg a lába.

Ezt követően sem vett vissz a tempóból a vendég együttes, sőt a 20. percben ismét tizenegyeshez jutottunk. Ekkor viszont Sallai állt a labda mögé és rontott. Ez kissé visszavetette a támadókedvet, de az irányítást nem is engedte át a magyar válogatott a hazaiaknak. Jól mutatja San Marino erejét, hogy kaput eltaláló lövést nem jegyeztek a 90 perc során.

A szünetet követően ismét nagy kedvvel játszott a vendég együttes, több helyzetet is kidolgoztak és Sallai javította korábbi hibáját, hiszen a 71. minutumban betalát. Ezt követően már elkészült az erejével a házigazda és csak az volt kérdés, hogy sikerül-e újra bevenni Benedettini kapuját. Erre egészen a 88. percig kellett várni, de megérte.

Ekkor a csereként beállt Nikolic adta meg a kegyelemdöfést – stílusoson Ő is büntetőből talált be és állította be a végeredményt. A helyzetek alapján nagyobb aránnyal is nyerhetett volna a magyar válogatott, amely legközelebb Andorrában lép pályára szerda este. Akkor is kötelező lesz begyűjteni a világbajnoki-selejtezőn a három pontot.

San Marino – Magyarország 0-3 (0-1)

Magyarország: Dibusz – Nego (Kalmár 46′), Orban, Szalai A. – Botka, Gazdag (Kleinheisler 62′), Cseri (Nikolics 46′), Varga K. (Varga R. 72′), Sigér – Sallai, Szalai Á. (Géresi 85′).
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerző: Szalai Á. (büntetőből) 13′, Sallai 71′, Nikolic 88′ (büntetőből)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!