Rendkívül rövid szünet után folytatódott a férfi egyetemi bajnokság, amelynek éllovasa a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület izgatottan várta a Pécs elleni összecsapást. A PTE-PEAC ugyanis a Baranya megyei székhelyen legyőzte Kéri Péter tanítványait, akik szerettek volna visszavágni a kellemetlen esetért és ez úgy tűnik döntő érvnek bizonyult.

Talán a szokatlan kora délutáni időpont vagy a hosszú út, esetleg a hazaiak kemény védekezése okozta sokkból rendkívül későn ébredt fel a Pécs a találkozó első félidejében. A SzoESE valóságos kosáresőt zúdított a vendégekre, ráadásul a vasi palánk alatt meglehetősen szívósan támadtak le a szombathelyiek. Ennek eredményeként tíz perc alatt csak hat pontot kaptak a hazaiak, miközben a másik oldalon 37 egységig jutottak.

A folytatásban aztán kiegyenlítettebbé vált a játék, de az irányítást megtartotta magánál a házigazda. Felváltva estek a pontok, igaz, ekkor már a cserejátékosok is pályán voltak vasi oldalon. A nagyszünetig állandósult a harminc pont körüli különbség, ami a folytatásban aztán tovább nőtt. Nagy kedvvel és hatékonyan játszottak a szombathelyi fiatalok.

Az utolsó negyedben már csak a cserejátékosok léptek jobbára pályára és egyetlen nyitott kérdés maradt: milyen különbséggel nyeri a találkozót a SzoESE?! Végül 46 lett a felek között és ilyen arányban is teljesen megérdemelt volt a hazai győzelem, akik minden csapatrészben jobbak voltak, mint a PTE-PEAC.

SzoESE – PTE-PEAC 91-45 (37-6, 19-21, 13-5, 22-13)

SzoESE: Kiss 7/3, Horváth 6/3, Vicze 16, Werner 9, Oroszi 10/3.
Csere: Hódi P. 12/12, Balogh M. 8, Schveighoffer 8, Habel 8/3, Monek 4, Gundinger 3/3, Bojkovszky -.
Vezetőedző: Kéri Péter

A PTE-PEAC legeredményesebb játékosa: Nagy K. 14/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!