Hosszabb szünet után folytatódott a női amatőr élvonalbeli kosárlabda-bajnokság. A zöld csoportban szereplő Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület idei szezonja kiválóra sikeredett eddig, hiszen jelenleg a tabella második helyén áll. A Kecskemét otthonában kötelező győzelmi teherrel lépett pályára a vasi alakulat, amelyből Preisinger Boglárka hiányzott.

Ott volt viszont Püspöki Lotti, aki hosszabb sérülését követően ismét régi fényében tündökölt a KKC ellen. Balogh pontjaival már 6-0-ra vezetett a SzoESE, amikor Burján triplából szépített. A vendégek ezúttal is az agresszív védekezésre helyezték a hangsúlyt és ezt nagyon jól kivitelezték, hiszen már az első tíz perc után 12 pontos volt az előnye Szabó László csapatának.

A folytatásban aztán Kovács Gina és Szabó-Haklits Zsuzsa is elkapta a fonalat. A Kecskemét csak futott az eredmény után, míg a vendégek távolról és közelről is könnyedén szerezték a kosarakat. A nagyszünetig tovább nőtt a szakadék a csapatok között. A térfélcserét követően nehezen lendült újra játékba a SzoESE, ezt a hullámvölgyet próbálta az alföldi együttes kihasználni.

41-53-ig zárkózott a Kecskemét, ezután robbantott ismét a szombathelyi csapat. Balogh Viktória és Szabó-Haklits Zsuzsa triplaesőjét követően újra húsz pont fölé hízott a vasi előny. A hajrában már csak az maradt nyitott kérdés, hogy siker-e a SzoESE alakulatának elérni a 100 dobott pontot. Ez nem jött össze, a győzelem viszont igen, így egyetlen sikerrel vannak lemaradva a vasi lányok a listavezető TFSE-MTK mögött a tabellán.

Kecskeméti KC – SzoESE 66-90 (16-28, 17-23, 22-15, 11-24)

SzoESE: Kovács G. 24/3, Püspöki L. 13/3, Szabó-Haklits Zs. 17/15, Balogh V. 21/3, Plózer P. 3.
Csere: Koltay D. 6/3, Mezősi A. 4, Sándor A. 2.
Vezetőedző: Szabó László
Másodedző: Kollerics Barnabás

A KKC legeredményesebb pontszerzői: Burján B. 20/3, Fekete A. 12/6, Horváth A. 12.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!