Felforgatott kerettel várhatták a csapatok a vasárnap délelőtti rangadót. A Haladásnál leginkább a sérülések okoztak fejfájást, míg a hazai, SzoESE alakulatánál két kulcsjátékos betegedett le az utolsó pillanatokban, így fordulhatott elő, hogy a korábban liberoként bevetett Nagy Jennifer ezúttal mezőnyposzton találta magát, illetve több 16-17 éves játékos kapot helyet a hazaiaknál.

A szombathelyi rangadó igazi pikáns mérkőzést jelent a honi röplabdasport számára, hiszen helyezéstől függetlenül mindig nagy csatát hoz a párharc. Így volt ezúttal is, az első pontokat felváltva szerezték a csapatok, majd lépéselőnyhöz jutott a Haladás. Bodzer Attila ekkor időkéréssel és cserékkel akasztotta meg a vendégek játékát és szívósan tapadt ellenfelére a SzoESE.

Olyannyira, hogy szetten belüle 4-5 pontnál többel nem tudott meglépni a Haladás, ahol Zoltán Anna és Takács Bernadett szállította a pontokat. A második szett még nagyobb csatát hozott, látványos labdamenetekkel tarkítva. A játszma közepéig felváltva vezettek az együttesek. Ekkor Héjj Lotti nyitásaival sikerült lépéselőnybe kerülnie a vendégeknek, ezt pedig megőrizték a szett végéig.

Háromnegyed órát követően került sor az utolsó felvonásra, amit bár a Haladás kezdett jobban, de a nyitásokba csúszott hibák miatt, jól reagált a SzoESE. Halmosi és Gulkai pontjaival sikerült ismételten megszorongatni a vendégeket. Ekkor Mucsi Péter szerkezetet váltott és ismét lépéselőnybe kerültek a zöld-fehérek. Hogy ne legyen könnyű győzelme a Haladásnak, arról a hazaiak mestere próbált gondoskodni.

Pályára küldte Németh Zsófiát és Czillinger Hannát is, akik jól szálltak be a találkozóba. A hajrát végül a jobban koncentráló Haladás bírta jobban és így 3-0 arányban nyerte a szombathelyi rangadót. A csapatok végső felső-házi helyezése még várat magára, a körbeverések miatt, valamint az elmaradt mérkőzések pótlása miatt is. A SzoESE még a Veszprém otthonába látogat az elkövetkezendő hetek során.

SzoESE – Haladás VSE 0-3 (20, 19, 17)

SzoESE: Németh Zs., Halmosi N., Gulkai Zs., Lakatos R., Nagy J., Kiss L.
Libero: Németh P.
Csere: Czillinger H., Bozzai E. , Petrányi P.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Haladás: Csóka L., Zoltán A., Héjj L., Takács B., Németh B., Varga Á.
Libero: Kiss D.
Csere: Katona V., Fatér J., Németh N., Horváth B.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Antonio Mircea Petre

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!