Kissé nehezen indult a 2020/2021-es MEFOB évadja a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület számára, de a kezdeti bizonytalanság után, magabiztos hengerlésbe kezdett Kéri Péter együttese. Ennek eredményeként a SzoESE 12 győzelemmel és 2 vereséggel fejezte be az egyetemi bajnokságot és végzett az alapszakasz listavezetőjeként a nyugati csoportban.

Stílusosan az utolsó fordulót a sereghajtó otthonában, a fővárosi Ludovika Arénában rendezték meg. Tétje pedig bizony volt a találkozónak, hiszen csak egyetlen siker választotta el a SzoESE csapatát a közvetlen rivális Mosonmagyaróvártól. Így egy esetleges vereség az első helybe került volna. Ezzel tisztában voltak a vendégek és nagy elánnal estek az NKE SE csapatának.

Pilinszki kosarával indult a mérkőzés, de ekkor vezettek először és utoljára a hazaiak, mert Horváth triplájával azonnal fordított a vasi együttes. Hatékony támadójátékukra nem is talált ellenszert a házigazda, nagyon éltek a vendég kosarasok – főleg a palánk közelében. A folytatásban pedig egy szívós védekezéssel lepték meg a fővárosi együttest, ez pedig döntőnek bizonyult.

A nagyszünetre már több, mint harminc pontos volt a SzoESE előnye. A második félidőben sem fékeztek Kéri Péter tanítványai. Főleg Oroszi és Horváth voltak elemükben, így csak az volt a kérdés, hogy mekkora zakót szabnak a vasi kosarasok a fővárosi riválisukra. Gombkörő triplájával aztán megvolt már a száz dobott pont is a végére pedig 62 egység volt a felek közti különbség – teljesen megérdemelten.

NKE SE – SzoESE 49-111 (17-29, 9-29, 10-26, 13-27)

SzoESE: Horváth 13/3, Bojkovszky 13, Kiss M. 12, Werner 12, Oroszi V. 30/6.
Csere: Németh M. 12/3, Novák M. 9/3, Gombkötő 8/3, Frisnyák 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

NKE SE legeredményesebb játékosai: Obermann 14/3, Pilinszki 14.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!