Utolsó mérkőzését játszotta a hét elején az újonnan alakult Sárvár FC Futsal együttes. A 2020/2021-es szezon során merész célkitűzést fogalmaztak meg a szakvezetők: nevezetesen szeretné megnyerni az újonc a Regionális futsalbanjokságot, azaz az NB III. területi kiírását. Sokáig úgy tűnt, hogy ez merész vállalkozás volt, az idő mindenre választ adott, a Sárvár pedig mennybe ment.

Sokáig veretlenül vezette az újonc a tabellát, aztán bizonyították az ellenfelek, hogy sokkal nehezebb dolga lesz riválisuk dolga, mint elsőre bárki gondolta volna. Ennek megfelelően a Répcelak és a Baráti Futsal CSE is megszorongatta Halmosék csapatát. Utóbbinak pedig még matematikai esélye is volt, hogy megelőzze a Sárvárt, amennyiben utolsó bajnoki mérkőzésüket – amelyet korábbról halasztottak el – megnyerik.

A győrújbaráti csarnokból minimum egy pontot kellett elhoznia avasi együttesnek ahhoz, hogy biztos legyen az elsőségük. Ennek megfelelően tudatos labdatartással és védekezéssel rukkolt ki a Sárvár. A támadásokat sem hanyagolta el a vendég alakulat, amely az egykori válogatott Halmos Máté révén a vezetést is megszerezte az első félidő derekán.

Nagy csata zajlott a pályán, mindkét csapat motivált volt és győzelemre játszott. A második félidőben két kisebb megingása volt a hazai alakulatnak, amit a vendégek remekül használtak ki, így lépéskényszerbe került a Baráti Futsal CSE. Az utolsó pillanatban aztán sikerült Németh révén szépítenie a hazaiaknak, de ez már nem veszélyeztette a vasiak sikerét.

Ezzel a 3-1 arányú győzelemmel az elérhető 30 pontból, huszonhármat szerzett meg a Sárvár, amellyel megnyerte a bajnokságot. A dobogós helyekért még nagy csata zajlik, hiszen az elérhető két pozícióra négyen is pályáznak, közte másik két Vas megyei alakulattal (Répcelak és Kőszeg). A Sárvár sem pihenhet, hiszen vár rájuk a feljutásért rendezett rájátszás is, amelyről természetesen beszámol a Hungarysport is.

Baráti Futsal CSE – Sárvár FC Futsal 1-3 (0-1)

Sárvár: Soós B. – Tóth L., Halmos M., Nagy T., Gyurcsányi Zs.
Csere: Bankits K., Kovács A., Németh K., Gyenese Á., Gotthárd B., Fábián K., Manganelli A., Nagy M., Manganelli Zs.

Gólszerző: Németh M. 40′ illetve Halmos M. 10′, Bankits K. 22′, Kovács A. 27′.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!