Míg javában zajlanak a labdarúgó világbajnoki selejtezői az öreg kontinensen, addig máshol bajnoki mérkőzéseket rendeztek, így Ausztráliában is. A legutóbbi játéknap egyik legnagyobb rangadóját az Adelaide United és a Sydney FC játszotta. A két klub nagy versenyfutásban van az A-league-ben, hiszen csak három pont választotta el egymástól a feleket és mindkét oldalon a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célul.

A látványos és helyenként kemény küzdelmet hozó találkozón csak egyetlen gól született és ez az Adelaide United számára hozott három újabb egységet. Ennek eredményeként pedig már csak egy pont a hátránya a listavezető Central Coast Mariners mögött. Hogy ez a győzelem megszületett a legnagyobb érdem mégsem csak a gólszerzőt illeti, az alábbi videó bizonyítja.

Néhány másodperccel a lefújást megelőző pillanatokban nagy rohamba kezdett a Sydney együttese és egy nagyon szép kontratámadás végén pontot is menthettek volna. Joe Gauci viszont óriási reflexmozdulattal hárított egy közeli fejest, amit érthetően a csapattársak és a lelátón helyet foglaló szurkolók is kitörő örömmel nyugtáztak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!