Hónapokon át tartó, a koronavírus járvány miatt kialakult bizonytalanság és szervezési nehézségek ellenére sikerült eljutnia a magyar atlétikai válogatottnak a megszokott felkészítő edzőtáborokba – olvasható a sportág szakportálján.

A covid még az utolsó pillanatokban is okozott meglepetéseket és sérülések is akadályozták, hogy mindenki elutazhasson, de végül 44-en hosszú, de relatíve problémamentes utazás után március 28-án este szerencsésen megérkeztek az olaszországi Formiába. Ezenkívül Cipruson és Portugáliában is edzenek atlétáink.

„Ezen a télen a koronavírus-járvány meghiúsította a meleg égövi felkészülést, ami az atlétáknál általános szokott lenni az év ezen szakaszában. Ez azért fontos, mert így jobb körülmények között tudtak felkészülni a szezonra, mintha otthon maradtak volna. Most adódott egy lehetőség, hogy elutazhassanak egy olyan helyre, ahol a hazai időjáráshoz képest jobb klíma van” – mondta Kapcsos Ádám, a Kiemelt Atlétikai Program sportszakmai referense az atletika.hu arra a kérdésére, hogy miért szükséges a jelenlegi helyzetben külföldre utaznia az atlétáknak.

„A gondos szervezésnek köszönhetően, a gyors bejelentkezés után mindenki rövid idő alatt elfoglalhatta szobáját. A táborban az edzési- és étkezési körülmények kiválóak, a felkészülést szolgáló szolgáltatások mind rendelkezésre állnak. Az időjárás eddig igen kellemes, napközben verőfényes nap mellett ideális hőmérséklet segíti az edzések lebonyolítását” – beszélt a csapatot Formiában, egy Róma és Nápoly között körülbelül félúton található településen váró körülményekről.

„Mindenki egészséges, jó hangulatban és motiváltan zajlanak az edzések, melyek után lelkes fizioterapeutáink segítik elő a regenerálódást” – néhány sérülés és pozitív koronavírusteszt miatt az eredetinél kevesebben, 44-en vannak a sportolók.

Az április 16-ig Formiában edzőtáborozó atléták között megtalálhatjuk Kozák Lucát, Diósi-Moravcsik Angélát, Varga Grétát, Boros Bencét, Jankovics Dánielt, Rivasz-Tóth Norbertet és Szögi Istvánt is.

Nem csak Olaszországban készülhetnek jelenleg a legjobb magyar atléták, hanem a szombathelyi dobók például Cipruson, több középtávfutó pedig Portugáliában próbál meg a lehető legjobb formába kerülni a szabadtéri szezonra, ami az olimpiai kvalifikáció szempontjából is kulcsfontosságú lehet.

Az atletika.hu oldal folyamatosan beszámol majd az edzőtáborokban folyó munkáról, láthatják és olvashatják majd az érdeklődők a sportolók, edzők és az őket segítő szakemberek beszámolóit is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!