Kecskeméten nyert legutóbb a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, a magabiztos sikernek azonban nem tudtak felszabadultan örülni a játékosok, valamint a szakvezetés, hiszen a mérkőzést megelőzően, edzés közben sérült meg a csapat egyik kulcsjátékosa Preisinger Boglárka. A hátvéd ezúttal begipszelt lábbal tekintette meg a Zsíros Akadémia Kőbánya elleni összecsapást, amelytől joggal tartott Szabó László vezetőedző.

A szakvezető elmondta, hogy Budapesten közel húsz ponttal is vezettek a fővárosiak és csak egy huszáros hajrával sikerült két pontos SzoESE-sikert elérni.

Ezt szem előtt tartva kezdték a mérkőzést, melyet élőben közvetítettünk. A vendégek bátran játszva próbáltak fogást találni a szombathelyi alakulaton. Ez csak a negyed közepéig ment. Ezt követően viszont már dominált a hazai alakulat.

A kemény védekezés és letámadás meg is hozta a várt hatást. A budapesti együttes több labdát is eladott, a támadások végén pedig kényszerűségből távoli dobásokkal operált – meglehetősen nagy hibaszázalékkal. Kovács Gina és Püspöki Lotti kosaraival gyorsan 10 pont fölé kúszott a különbség, ami későbbiek során – leszámítva a második negyedbeni két percet – egyre inkább csak nőtt.

A Zsíros Akadémia a 12. percben elkapta a fonalat – négy támadását is pontosan fejezte be. Ekkor úgy tűnt, hogy fordulhat a kocka, de Szabó László jó érzékkel kért időt és frissített csapatán. PLózer Petra centermunkájával ismét meglódult a SzoESE szekere és a nagyszünetre már magabiztos hazai előnnyel vonulhattak a csapatok. A térfélcserét követően több nőtt a különbség, teljesen megérdemelten.

A vendégek kezdtek beletörődni a sorsukba, míg a vasi lányok extázisban játszottak és a végére igazi örömkosárlabdát játszottak. Bár az eredmény nem tükrözi hűen, ekkora különbség nem volt a két csapat között. A szombathelyi együttes magabiztos játékkal hozta a kötelezőt és a csapattársak a győzelmet Preisinger Boginak ajánlották. A Hungarysport szerkesztősége pedig ezúton kívül mielőbbi teljes gyógyulást a kosarasnak.

SzoESE – Zsíros Akadémia Kőbánya 103-66 (29-17, 22-20, 28-17, 24-12)

SzoESE: Kovács G. 34/12, Püspöki L. 14/9, Szabó-Haklits Zs. 18/12, Balogh V. 16, Plózer P. 6.
Csere: Mezősi A. 7/3, Sándor A. 6, Koltay D. 2, Dervalits A. -.
Vezetőedző: Szabó László
Másodedző: Kollerics Barnabás

Zsíros Akadémia Kőbánya legeredményesebb játékosai: Horváth L. 22/3, Tatár H. 13/6, Gallyas A. 12.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!