Masszív védelemmel rendelkező együttesek csaptak össze Szombathelyen. Egyetlen hely és ugyanennyi pont választotta el a Nyíregyháza és a Haladás csapatát a Merkantil Bank Liga 30. fordulóját megelőzően. A két együttes szombathelyi összecsapása nem is ígért gólfesztivált, hiszen a nyírségi gárda nyolc, a vasi alakulat pedig legutóbbi hét találkozóján csak két-két találatot kapott.

A Húsvét vasárnap megrendezett összecsapás gyásszünettel kezdődött, a Haladás egykori legendájára Király Ferencre emlékeztek. Ezt követően a labdarúgásé volt a főszerep, de csak lassan lendültek bele a játékosok. Egyik csapat sem mert felesleges kockázatot vállalni, épp ezért, az első negyedóra végén lehetett az első kapuralövési kísérletet feljegyezni.

A jól záró vendég védők között jött fel Németh Milán, aki gondolt egyet és 22 méterről tüzelt, de kísérlete elkerülte a kaput. Ezt követően inkább a mezőnyben folyt a játék, gyűrték egymást a játékosok becsületesen. Az első féldiő hajrájában Medgyes beadása okozott kisebb zavart a Spari védelmében, de sikerült üggyel-bajjal a tisztázniuk a kapu előteréből.

Az eseménytelen első félidőt követően reménykedhettek a közvetítést néző szurkolók, hogy gólokkal teli folytatást hoz a mérkőzés. Nem is kellett sok a csapatoknak, majdnem mindkét oldalon esett egy-egy találat. Először Hamed rúgott luftot, majd a másik kapu előterébe robbanó Rácz elől kellett menteni a védőknek. Majd Kiss Bence távoli lökete okozott riadalmat, de gól ebből sem született.

A csereként beállt Dragóner Filip fordult le néhány perccel később emberéről és iramodott meg. Az utolsó pillanatban eleresztett lövésébe jól vetődött bele egy védő. Bár nagyobb iram volt a második félidőben, de gólt egyik csapat sem tudott elérni, így a nyuszi egy-egy pontot hozott az ünnep alkalmából a csapatoknak.

Szombathelyi Haladás – Nyíregyháza 0-0

Haladás: Verpecz – Schimmer, Debreceni, Németh Milán, Bosnjak – Kállai (Jancsó A. 60′), Holdampf, Kiss B., Németh Márió (Tóth M. 68′) – Medgyes, Rácz F. (Dragóner 60′)
Vezetőedző: Mátyus János

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!