A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a 8. helyezett Szombathelyi Haladás a 7. helyen tanyázó Nyíregyháza Spartacust fogadja.

A hazaiakra vonatkozó érdekesség, hogy az utolsó hat bajnokin mindössze egyszer kapott gólt Verpecz István, az utóbbi négyen pedig egyáltalán nem kapott gólt a Haladás. A csapat védekezése tehát rendben van, elöl pedig javult a helyzet, a sérülése miatt egy hónapot kihagyó házi gólkirály, Medgyes Zoltán ugyanis ismét bevethető.

A haladas.hu meccselőzetese szerint a Nyíregyháza remek formában érkezik Szombathelyre, a Gálhidi-legénység az utolsó hat bajnokijából sorozatban ötöt megnyert, majd legutóbb a Szentlőrinc ellen odahaza 0-0-ra végzett. A piros-kékeknél két volt Haladás-futballista, Jánvári Gábor és Zamostny Balázs is szerepet kaphat. A nyírségiek leggólerősebb játékosa a hét találatnál járó Hornyák Marcell.

A kora délutáni meccs előtt a zöld-fehérek mestere mondta el várakozásait.

– Azt gondolom, hogy roppant nehéz mérkőzés lesz. A vendégeink előttünk tanyáznak, ezt szeretnénk kora estére megfordítani. Ismerem őket, hiszen dolgoztam is Nyíregyházán, tudom, hogy nagyon harcos, masszív csapat érkezik Szombathelyre. Annak ellenére, hogy elég sok hiányzónk lesz, szeretnénk egy, de inkább három ponttal gyarapodni – fogalmazott a haladas.hu érdeklődésére Mátyus János.

 

 

Az eltiltott Mocsi és a sérült Devecseri, Csilus és Tóth D. nélkül felálló Szombathelyi Haladás bajnokiját 14 óra 20 perctől ÉLŐben közvetítjük!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!