Ritkán fordul elő, hogy egy országos bajnokságban két, városi együttes vegyen részt. Az még inkább kivételessé tehet egy rangadót, ha más-más csoportból vívja ki mindkét szombathelyi alakulat a felsőházi rájátszást. Már pedig ezt a forgatókönyvet sikerült megvalósítania a Haladás VSE, valamint a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapatainak.

A szakvezetők elégedettek lehetnek, hiszen a szezon elején reális célként tűzték ki a felső-házi rájátszást. Így kétszer találkoztak egymással a szombathelyi ellenfelek, melyről a zárt kapus lebonyolítás dacára sem maradtak le a szurkolók. A összecsapást élőben követhették nyomon a röplabdasport szerelmesei. Legutóbb az egyetemi sportcsarnokban találkozott a SzoESE és a Haladás.

A vasárnap késő délelőtti kezdés úgy tűnt, hogy a vendégeket zavarta meg, de hozta a papírformát Mucsi Péter együttese és 3-0 arányban nyerték az összecsapást. A Haladás így még esélyes lehet az osztályváltásra – feltéve, ha a Veszprém elmaradt mérkőzésein kedvező szettarány alakul ki a zöld-fehérek számára. Mucsi Péter elégedetten nyugtázta csapata győzelmét.

Akárcsak Bodzer Attila, aki 16-17 éves játékosoknak szavazott bizalmat a sérülések és betegségek sora miatt. Az összecsapást és az együttesek eddig megtett útját pedig a csapatkapitányok összegezték. Gulkai Zsófia és Zoltán Anna is nagyon örülnek, hogy ennyire eredményes szezont futottak. Persze a vége még messze van, hiszen a SzoESE hamarosan elmaradt mérkőzését pótolja…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!