Virtuális szurkolói fotók díszíthetik a Ludovika Arénát szerdától vasárnapig a férfi kosárlabda Magyar Kupa küzdelmei alatt. A magyar szövetség (MKOSZ) tájékoztatása szerint noha a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupát a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül bonyolítják le, egy innovatív digitális megoldásnak köszönhetően a szurkolók virtuálisan bejuthatnak a helyszínre. A “Seyu – Együtt a győzelemért!” magyar fejlesztésű applikáción keresztül ugyanis a rajongók a meccsek előtt és közben is tudnak képeket készíteni, motiváló üzeneteket adni hozzájuk és posztolni őket az arénában lévő digitális felületekre. Mind a nyolc szurkolótábor képei megjelennek a mérkőzések alatt a pálya melletti led felületeken, valamint az óriás kijelzőn is.
A letölthető alkalmazás révén a csapatok színeivel és címerével ellátott szurkolói képeket meg lehet osztani bármilyen közösségi portálon is, illetve az MKOSZ is megosztja majd egy albumban a képeket.
A kupaküzdelmek szerdai nyitányán a legutóbbi aranyérmes és bajnoki alapszakaszgyőztes Szolnoki Olajbányász az Alba Fehérvárral találkozik. Az elődöntőket pénteken vívják, a helyosztókra pedig vasárnap kerül sor. A sorozat győztese hárommillió, az ezüstérmes 1,5 millió, a bronzérmes 900 ezer forintot vihet haza.
Tavaly áprilisban a koronavírus-járvány miatt törölték a Debrecenbe kiírt MK-t, míg 2019-ben a győri torna fináléjában a Szolnok 92-83-ra verte a Szombathelyt. Ez a két csapat idén már az elődöntőben találkozhat. Az elődöntőket, valamint a finálét élőben, a bronzmérkőzést felvételről közvetíti az M4 Sport.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!