Astra-ALEF HFC–Haladás-Viktória FC 5-1 (1-1)

Üllő, zárt kapus női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos

Astra: Farkas – Rozmis, Kós (Nádudvari, 75.), Vidovenyecz, Véninger – Szakonyi (Gelb, 62.), Vidács, Vicsek, Csizi – Dikanova (Erdész, 62.), Sipos. Edző: Szász Ferenc.

Haladás-Viktória: Boanda – Kopcsándi (Urbán, 75.), Horti, Fördős, Hajba – Balogh, Németh Zs. (Varga B., 69.) – Németh A. (Kovács V., 62.), Csizmadia (Németh M., 12.), Herczeg – Szil. Edző: Székely Tibor.

A szombathelyi klub beszámolójából kiderül, hogy a vasárnap délutáni bajnokit remekül, góllal kezdték a mérkőzést Székely Tibor tanítványai. A 4. percben egy szép Németh Adél-Herczeg akció után a román válogatott középpályás tíz méterről, kissé jobbról a jobb sarokba lőtt, 0-1. Ezután Balogh növelhette volna az előnyt, de a bal sarok mellé helyezett.

A szombathelyiek jobban játszottak ellenfelüknél, további gólokat szerezhettek volna. Ám a hazaiak találtak be, Sipos jobb oldali szögletét a bal szélről Szakonyi 13 méterről a hálóba fejelte, 1-1.

Aztán a szünet után a hazaiak kerültek fölénybe, de a vasiak is mentek előre a második gólért, ám az utolsó passzok nem sikerültek. A hazaiak viszont pontrúgások után alaposan megszórták a szombathelyieket. Kós az 58. percben megszerezte a vezetést, 2-1, majd 12 perc alatt háromszor is betalált az Astra – valamennyi gól pontrúgás után született. A szombathelyieket a harmadik gól megtörte, ettől kezdve nem volt kérdéses a találkozó végkimenetele.

Összességében az első félidő a vasiaké volt, a másodikban viszont egyéni hibák után elkerülhető gólokat kaptak. A gólkülönbség túlzott. Gólszerzők: Szakonyi (37.), Kós (58.) Vidács (67.), Vicsek (77.), Erdész (79.), illetve Herczeg (4.).

A meccs után Székely Tibor az első 45 percben történtektől elismerően nyilatkozott.

– Ragyogó első félidőt produkáltunk, játékban felülmúltuk ellenfelünket és rúgtunk egy szép gólt. Sajnos nem sikerült rárúgnunk a másodikat, pedig megvoltak a lehetőségeink. A második félidőben változott a játék képe, futballban ugyan nem vertek meg minket, de rögzített szituációk után három gólt kaptunk – fogalmazott a szombathelyi vezetőedző.

További eredmények: Kelen–FTC 0-4, MTK–ETO FC Győr 2-0, St. Mihály–Diósgyőr 0-0.

A bajnokság állása: 1. MTK 43, 2. FTC 39, 3. DVTK 30, 4. Astra-ALEF HFC-Üllő 26, 5. Haladás-Viktória FC 13, 6. KÉSZ-St. Mihály FC 13, 7. ETO FC Győr 12, 8. Kelen SC 6 pont. 

A bajnokságban a magyar válogatott Bosznia-Hercegovina ellen felkészülési mérkőzése miatt két hét szünet következik.

A Haladás-Viktória legközelebb a 17. fordulóban április 16-án 16 órai kezdettel a Haladás Stadionban az ETO FC Győrt fogadja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!