Remekül szerepel a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata, amely az amatőr élvonal zöld-csoportjában. Egy kisebb hullámvölgyet leszámítva sikert-sikerre halmoznak Szabó László tanítványai. Ennek eredményeként ismét összefüggő győzelmi-szériát fut a SzoESE, amely kiváló játéka mellett rendkívül eredményes formát jegyezhet.

A Zsíros Akadémia Kőbánya elleni derbi is csak az első negyed közepéig okozott kisebb nehézséget a vasi együttesnek. A párhatcot a Hungarysport élő stream segítségével közvetített is és ez a derbi visszanézhető a sportoldal hivatalos YouTube-csatornáján. A 103-66-ra végződött összecsapás pedig azt is jelenti, hogy zsinórban ötödik meccsét húzta be a SzoESE.

A győzelem megszerzésében elévülhetetlen érdemeket szerzett a szombathelyiek irányítója Kovács Gina, aki 34 pontja mellett, adott 15 gólpasszt, 5 lepattnó és 3 szerzett labda is a neve mellett állt. Bár egyéni mutatója több, mint imponzáns, a játékos interjúnkban elárulta, hogy csapatként dolgoznak a sikerért és a sűrű menetrend miatt nincs megállás, így ünnepelni sem szoktak.

A győzelem mellett Szombathelyen annak is örülhetnek, hogy a listavezető TFSE-MTK együttese idegenben összeszedte idénybeli harmadik vereségét. Ugyanennyi vesztes mérkőzést jegyez a SzoESE is, igaz Ők két találkozóval kevesebbet játszottak. Ráadásul a következő fordulóban a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia otthonában játszanak vérbeli rangadót Szabó László lányai.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!