ETO FC Győr – Szombathelyi Haladás meccset rendeznek a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában szerdán este. Nagy múltú zöld-fehér csapatok találkozóját nézhetjük meg a hétközi fordulóban, a Rába-partján. A győriek 41 ponttal a tizedik, a szombathelyiek 46-tal a nyolcadik helyen állnak az aktuális tabellán.

A győriek tavasszal három-három győzelmet, döntetlent és vereséget gyűjtöttek be – az utolsó döntetlent már a Csató Sándor helyére kinevezett dr. Dobos Barnabással. Az ETO ugyanis a háromhetes bajnoki szünetben edzőt váltott. Így múlt vasárnap, a gól nélküli  szentlőrinci meccsen már Dobos ült a kispadon. A kisalföldiek keretében több, korábbi rutinos, az NB I-gyet is megjárt labdarúgó is szerepel, így Lipták Zoltán, Fejes András, Kiss Máté, Forró Gyula, Egerszegi Tamás és a korábban a Haladásban is futballozó Horváth Olivér, valamint Priskin Tamás. Utóbbi 16 találatával az ETO házi gólkirálya.

A Haladás csapatvédekezése továbbra is elsőrangú. A Hali öt forduló óta nem kapott gólt, ebből következően ennyi ideje veretlen is. Az utolsó hét bajnokiján pedig mindössze egyszer zördült a hálója. Legutóbb, a Nyíregyháza ellen hazai pályán végeztek gól nélküli döntetlenre a szombathelyiek. A Haladás és az ETO őszi párharca 1-1-es döntetlennel ért véget a Rohonci úton.

A győri megmérettetés előtt Mátyus János vezetőedző mondta el várakozásait a klub hivatalos honlapjának.

– A két csapat csatája komoly hagyományokkal bír, a szurkolók között is nagy a rivalizálás, ennek megfelelően állunk a meccshez. Lehet, hogy hazai pályán papíron a Győr az esélyesebb, de ha a csapatomra jellemző tulajdonságokat viszontlátom a pályán, akkor lesz esélyünk. Ami a győrieket illeti, egy új edző érkezésével mindig megváltozik egy csapat játéka, Dobos Barna kollégám kreatív támadófutballt szeretne meghonosítani. Ez a mi védőink dolgát megnehezíti, ugyanakkor a támadóinkét megkönnyítheti, elöl nagyobb területünk nyílhat. Csapatomnak is elmondtam: azt, ami jól működik, azaz a csapatvédekezést tovább kell erősítenünk, viszont az utóbbi időben kevés helyzetet dolgoztunk ki, ezen feltétlenül javítanunk kell. A Győr többre képes annál, amit eddig nyújtott, úgyhogy kemény mérkőzésre számítok, nehezen tudom elképzelni, hogy nem esik gól. Mivel Győr a szülővárosom, számomra a meccs különös jelentőséggel bír, de ez persze az én dolgom, a csapatot nem befolyásolja – fogalmazott a Hali mestere.

Devecseri Szilárd, Tóth Dávid, Csilus Tamás továbbra is sérült, Rózsa Dániel pedig beteg. Mellettük több Hali-játékos is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, ezért a kispadra olyanok is ülnek, akik még nincsenek százszázalékos állapotban.

Az ETO FC Győr – Szombathelyi Haladás mérkőzés 18 órakor kezdődik, a zöld-fehér derbit az Oxygén Média jóvoltából nálunk is megtekintheted!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!