Nagy reményekkel várja a Magyar Kupa nyolcas döntőjét mindkét vasi csapat, így a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és az Egis Körmend is. Annak ellenére, hogy mindezidáig ,,csak” a fináléig jutott el a szombathelyi sárga-fekete csapat, most az egyik nagy esélyese a díszes serlegnek.

A Pécs elleni negyeddöntő előtt Gasper Okorn a klub közösségi oldalának nyilatkozva elmondta, hogy ,,nagyon érdekes 5 nap vár ránk.”

– A célunk, hogy megnyerjük és hazahozzuk a Magyar Kupát. A sajátossága a kupának, hogy mninden egy meccsen dől el, így egyelőre mi is ,,csak” a negyeddöntőre koncentrálunk. Nem számít, ki milyen eredményt ért el, mert a bejutott csapatok közül, bárki kifoghat egy jó vagy éppen egy rossz napot. Egyet megigérhetek, harcolni fogunk az első perctől az utolsóig – fogalmazott a mester.

A sárga-feketék válogatott játékosa, Benke Szilárd a csapat hozzáállásában látja a siker zálogát.

xxx

Az Egis Körmend együttese korábban már hétszer hódította el az elsőséget. Ezzel a teljesítménnyel pedig a harmadik helyen áll az örökranglistán a Budapest Honvéd (17) és a Szolnoki Olajbányász (8) mögött. A legutóbbi aranyérem megszerzése sem volt olyan régen a vasi piros-feketék számára.

A 2015/16-os kiírásban, a Teo Cizmic irányította Körmend, a nála jóval esélyesebb, hosszabb kispaddal rendelkező Szolnokot győzte le 68-55 arányban. Érdekesség, hogy a a hét kupadöntőből négyszer éppen az Oljabányászt győzte le a Rába-parti együttes. Ráadásul idén vasi fináléra is sor kerülhet, amennyiben eljutnak odáig a csapatok. Ez 1997/1998-as szezonban sikerült, akkor a Körmend 81-69-re nyert.

Szerdán viszont ehhez az első lépést kellene megtenni és az Atomerőmű nehéz ellenfélnek tűnik. Már csak azért is, mert az idei évadban mindkét csapat nyerte a másikkal szemben hazai pályán az alapszakasz mérkőzését. Kérdés, hogy semleges csarnokban mely együttes dominál jobban, a Lóránt Péter nevével fémjelzett Atomvárosiak vagy a Ferencz Csaba vezette Körmend?!

Az előírásoknak megfelelően, szurkolók nélkül kerülnek megrendezésre a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa mérkőzései, azonban egy innovatív digitális megoldásnak köszönhetően virtuálisan be tudjuk csempészni a szurkolókat a helyszínre. A ‘Seyu – Együtt a győzelemért!’, magyar fejlesztésű applikációnak köszönhetően ti is ott lehettek a fiúkkal a csarnokban és bíztathatjátok őket a kőkemény összecsapások alatt.

A Seyu alkalmazáson keresztül már a meccsek előtt vagy akár a mérkőzések közben is tudnak a szurkolók képeket készíteni, motiváló üzeneteket adni hozzájuk és posztolni ezeket a képeket az arénában lévő digitális felületekre. Mind a nyolc csapat szurkolói képei meg fognak jelenni a mérkőzések alatt, a pálya melletti led felületeken, valamint az óriás kijelzőn is. A megoldásnak köszönhetően így a játékosok láthatják, érezhetik az otthonról szurkolók buzdítását. További részletekért kattints IDE!

Negyeddöntők, április 07., szerda:
Közvetítések: MindigTV GO
13:00 Alba Fehérvár – Szolnoki Olajbányász
15:30 Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PVSK-VEOLIA
18:00 DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák
20:30 Atomerőmű SE – Egis Körmend

Elődöntők, április 09. péntek:
15:00 M4 Sport élő (Falco továbbjutása esetén ekkor játszik az Alba Fehérvár–Szolnoki Olajbányász mérkőzés győztesével)
17:45 M4 Sport élő (Körmend továbbjutása esetén ekkor játszik a DEAC–Szeged mérkőzés győztesével.)

Április 11. vasárnap:
16:30 bronzmérkőzés (M4 Sport felvételről közvetíti)
19:30 döntő, M4 Sport élő

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!