Komoly feladat várt az Egis Körmend együttesére a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Nagy kérdés volt, hogy a Szolnok, a DEAC és a megyei rivális Falco után sikerül-e biztosítani helyüket a vasi kosarasoknak a legjobb négy között. Ehhez az Atomerőmű csapatát kellett volna legyőznie Antonis Constantinides együttesének és úgy tűnt, hogy nem lesz lehetetlen a küldetés.

Már csak azért sem, mert nagyon bekezdett a Rába-parti együttes és egy 8-2-es rohammal jelezték a paksi kosarasoknak, hogy nem veszi félvállról a találkozót a Körmend. Ireland, Ferencz és Simons is jókor süllyesztett el egy hárompontost, így időkéréssel próbálkozott az Atomerőmű, de hiába. Az ASE nagyon gyenge dobószázalékkal rukkolt ki az első felvonaás során.

A folytatásban aztán kiegyenlítetté vált a játék és felváltva dobták a pontokat a csapatok. Igaz, sok volt a hiba és nagyon meg kellett küzdenie a játékosoknak a tiszta dobóhelyzetekért. Thames büntetőivel már 16 pont is volt a vasi alakulat előnye, a nagyszünetig viszont Lóránt vezetésével faragott a hátrányon a Paks, nyílttá téve ezzel a találkozót.

Nagy küzdelmet hozott a harmadik negyed is. Mindkét csapat keményen védekezett és a dobások pontosságával meggyűlt a csapatok baja. Az Atomerőmű SE leginkább közelről volt eredményes, próbálta beérni a vasi együttest. A piros-feketéknél azonban mindig akadt valaki, aki a legkritikusabb pillanatban talált a gyűrűbe, így állandósult a 10 pont körüli különbség.

Nagyon beragadt az utolsó etap kezdetén a Körmend, az ASE 12-2-es rohanással egyenlített. Eilimgsfeld pontjaival a vezetést is átvették az atomvárosiak, de a hajrában ismét a Rába-parti együttes villogott és Thames vezetésével huszáros hajrával sikerült megnyernie a találkozót. Pénteken már a DEAC lesz az ellenfél és a fináléba jutás a tét!

Atomerőmű SE – Egis Körmend 74-81 (14-27, 21-16, 19-21, 20-17)

Körmend: Thames 18/6, Mócsán B. 8, Ferencz Cs. 12/6, Simons 18/9, Taylor 10.
Csere: Ireland 13/9, Tóth N. 4, Durázi K. 3, Takács K. -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

ASE legeredményesebb játékosai: Lóránt P. 16, Shepard 15/3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!