Az első elődöntőben nagyon magabiztos játékkal jutott tovább a Falco és amennyiben vasi rangadót szeretett volna a Körmend, úgy a DEAC ellen a legjobb formájára volt szükség. Nagyon reménykedtek a játékosok és a szurkolók is, hogy a Rába-parti együttes ismét kupadöntőt játszhat és akár a nyolcadik elsőségét begyűjtheti, amivel beérné az örökranglista második helyén álló Szolnokot.

Hiába a nagy várakozás, nem igazán sikerült a vasi piros-feketéknek az első negyed. Thames pontjaival próbálta a lépést tartani a Körmend, de rengeteg eladott labdájuk volt, ráadásként két technikait is kiosztottak a játékvezetők Antonis Constantinides együttese ellen. A védekezésük sem volt kifejezetten acélos, nem meglepő, hogy tíz perc után 12 pont volt a hajdúsági alakulat előnye.

Ezt követően 4-0-ás rohammal jelezte a Körmend, hogy ez még nem egy lefutott találkozó és tudatos játékkal elkezdte faragni tetemes hátrányát. A DEAC viszont azonnal reagált és cserékkel, valamint időkéréssel próbálta akadályozni a vasi együttes felzárkózását. Jól is tette ezt a hajdúsági alakulat, mert villámgyorsan megléptek, így ismét magához hívta tantíványait Constantinides.

Hiába, mert a DEAC félelmetes tempót diktált és a nagyszünetig utcahossznyi előnyre tett szert. Térfélcserét követően már 90 másodperc játék után ismét időt kellett kérnie a körmendi vezetőedzőnek, mert már 30 pontra nőtt a különbség. Moody kosaraival szárnyaltak a hajdúságiak, ezzel szemben a vasi együttes minden dobóhelyzetért meg kellett szenvedniük.

Az utolsó negyed már csak formalitás volt, a DEAC mindenben játékosát pályára küldte a hajrában, de még így is tartotta magabiztos vezetését. Az első félidőben nyújtott kimagasló játékával jutottak döntőbe a hajdúsági alakulat, míg az Egis Körmend számára vasárnap, a bronzmérkőzés következik a Szolnoki Olajbányász ellenében.

DEAC – Egis Körmend 102-74 (25-13, 30-21, 23-21, 24-19)

Körmend: Thames 8, Mócsán B. 3, Ferencz Cs. 10/6, Simons 2, Taylor 14/3.
Csere: Ireland 12/3, Durázi K. 12, Takács K. 10, Oroszi B. 2, Tóth N. 1, Balogh M -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

A DEAC legeredményesebb játékosai: Molnár M. 18/3, Tóth Á. 18, Drenovac 17/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!