Alaposan megfogyatkozott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női csapata, amely kedden már az MEFOB kiírásban kellett helyt állnia. A sereghajtó Ludovika ellen mindenképpen győzni szeretett volna Kollerics Barnabás együttese, amely a rájátszást tűzte ki céljaként a szezon elején és ezt sikerült is teljesíteni. Az utolsó alapszakasz mérkőzésre ettől függetlenül csak öt mezőnyjátékossal tudott kiállni a SzoESE.

Az már a feldobás pillanatában egyértelmű volt, hogy szerkezeti felépítése miatt a palánk közeléből kellett pontokat elérnie a vasi alakulatnak. Két centerrel a csatasorban a védekezés és a támadójáték is ennek megfelelően épült fel. Ennek megfelelően kicsit döcögősen kezdte a derbit a SzoESE, amely bár megszerezte a vezetést, de a vendégek gyorsan egyenlíteni tudtak.

Jakubovics triplája és Balogh duplája után viszont meglépett a házigazda, hiába próbált faultokkal operálni a fővárosi alakulat. Jánosi révén a második negyedben még tíz pont alá csökkentette a különbséget a a Ludovika-Csata, de ezután már nem volt megállás. A nagyszünetig növelte előnyét a SzoESE és remek védekezésével később tovább nőtt a szakadék a csapatok között.

Az utolsó negyedben már csak a különbség mértéke volt kérdéses, de magabiztos játékának köszönhetően nemcsak a találkozót, de mind a négy negyedet megnyerte a szombathelyi együttes, amely az egyetemi bajnokság nyugati csoportjának negyedik helyét szerezte meg az alapszakasz utolsó körét követően. Kollerics Barnabás tanítványainak így még nem ért véget a szezon…

SzoESE – Ludovika-Csata 87-55 (22-11, 19-16, 27-10, 19-18)

SzoESE: Jakubovics D. 20/6, Mezősi A. 17, Balogh V. 24, Sándor A. 10, Plózer P. 16.
Vezetőedző: Kollerics Barnabár
Másodedző: Szabó László

Ludovika-Csata legeredményesebb játékosai: Jánosi V. 28/6, Polgári M. 17/15.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!