Rendhagyó forgatókönyv alapján kedődött meg a legutóbbi hétvégén a súlyemelők Európa-bajnoksága, amelynek Oroszország ad otthont. Az erőpróbát 2020-ban rendezték volna meg, de a koronavírus-járvány miatt először halasztotta, majd törölte a szövetség a programot. Ezt követően – az egészségügyi előírások szigorú betartása mellett 2021 április 3. és 11. között Moszkvában bizonyíthatnak a versenyzők.

A lebonyolításban is akadt változás, hogy elkerüljék a megbetegedéseket, szakaszos forgatókönyv alapján zajlik az erőpróba. A vasi delegáció a negyedik csoporttal indult útnak, hogy szombaton és vasárnap álljanak pódiumra a súlyemelők. A Haladás kötelékében nevelkedett Gyürüs Barbara és Boros Viktória mellett a szombathelyi kötődésű Bazsó Bianka is ott lesz a mezőnyben.

A delegáció tagjaként ott lesz a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség elnöke Hencz Kornél, valamint Márkus Erzsébet, a zöld-fehér klub szakosztályvezetője-edzője. A versenyzők felkészítéséért felelős tréner elmondta, hogy növendékei jó formában várhatják a megmérettetést és reményei szerint akár egyéni, vagy országos csúccsal is kirukkolhatnak a felnőttek Európa-bajnokságán.

A kontinensviadalnak köszönhetően másfél év után léphetnek pódiumra nemzetközi versenyen a Haladás súlyemelői, akiknek sűrű menetrendje lesz. Boros Viktória májusban az üzbegisztáni junior világbajnokságon vesz részt. Ősszel pedig Gyürüs Barbara is csatlakozik hozzá és a junior, valamint U23 korosztály számára kiírt Európa-bajnokságon indulhatnak a Haladás versenyzői.

A versenyt ITT lehet majd nézni!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!