Papíron könnyű győzelmet remélhetett a Szombathelyi Haladás a Kazincbarcika ellen. A vendégek ugyanis legutóbbi két mérkőzésén csak egy pontot szerzett és a kiesés elől menekülő csapat sok gólt is kapott az idei szezonban. A vasi alakulat pedig támadásban és védekezésben is jobb mutatókkal rendelkezett, mint aktuális ellenfele.

Épp ezért meglepetést okozott, hogy az első támadásokat a barcikai csatárok jegyezték. Akcióból és szabadrúgásból veszélyeztettek Tóth-Gábor Kristófék. Majd az első negyedóra végén Csilus is megtornáztatta Horváth kapust. Ezután inkább a mezőnyben folyt a játék, ritkán jutottak el a csapatok a támadóharmadban, így helyzetet sem dolgoztak ki a felek.

A 26. percben Medgyest buktatta Csősz, a megítélt büntetőt Németh Milán erőtlenül és helyezetlenül küldte kapura, így Horváth könnyűszerrel hárított. A szünetig csak kósza akciókat jegyeztek a csapatok, az érdemi döntésre várni kellett még egy félidőt. Az 55 percben Kiss hozta ziccerbe Medgyest, akinek nem remegett meg a lába és kilőtte a hosszú sarkot.

A biztos vezetés tudatában visszaállt a Haladás és átadta a kezdeményezés lehetőségét is. A hajrában aztán egyre inkább nyomott a Kazincbarcika. Először Kovac egyenlített a 82. percben, aki egy tetszetős támadás végén talált Verpecz kapujába. Majd néhány minutummal később Medgyes fejese csattant a felsőlécen. Ekkor úgy tűnt itthon tartja a három pontot a Hali.

A 90. percben aztán Kovács Máté elől húzódtak be a védők, aki 19 méterről szépen csavart a Haladás kapujába. Már mindenki a lefújást várta a pályán, amikor Bosnjak húzódott előre. A vasi védő bal szélről akart középre adni, kísérlete azonban nagyon magas volt, a lehulló játékszert viszont Horváth kapus bevédte, ezzel a furcsa góllal mentett pontot a Haladás.

Szombathelyi Haladás – Kazincbarcika 2-2 (0-0)

Haladás: Verpecz – Schimmer, Németh Milán, Bonjak, Debreceni (Doktorics Á. 90.) – Csilus, Holdampf, Jancsó (Kállai K. 46.) – Kiss B. (Németh Márió 78.), Medgyes, Dragóner (Tóth M. 58.)
Megbízott edző: Felipe Matos

Gólszerző: Medgyes (55.), Bosnjak (90+3.) illetve Kovac (82.), Kovács M. (90.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!