Ritkán fordul elő, hogy a Magyar Kupa helyosztóján két vasi csapatért lehet szorítani. A 2021-es esztendő azonban úgy hozta, hogy míg a Falco történelmi első kupaaranyáért hajthatott, az Egis Körmend együttese a harmadik helyért szállhatott ringbe. A feladat azonban nem volt könnyű, hiszen a Szolnoki Olajbányász épp a szombathelyiek elleni kisiklást szerette volna feledtetni.

Ennek megfelelően kezdődött a találkozó: Subotic dupljával indul a bronzmérkőzés, amire szinte azonnal felelni tudott Mócsán. Kiegyensúlyozott játékkal rukkoltak ki a csapatok, így sokáig fej-fej mellett haladtak a felek. A negyed végéhez közeledve aztán a center pozíciót erőltette a vasi együttes, ami lépéselőnyhöz juttatta őket, de zárásként Pongó egalizált.

A folytatásban viszont a Szolnok dominált, három perc alatt 5-0-ás etapot repesztett a Tisza-parti alakulat. Hiába kért időt a Körmend mestere, nehezen megszerzett vezetését jól őrizte Warner hathatós közreműködésével az Olajbányász. Simons tripláival átmenetileg fordítani is tudott a vasi együttes, de a nagyszünetben ismét a Szolnok állt jobban.

A Körmend próbált újítani a térfélcserét követően, Taylor a palánk alatt remekül muzsikált, sikerült is felzárkóznia, de a Szolnok csapatából mindig akadt valaki, aki betalált. Minimális előnyét őrizte a Tisza-parti együttes és az utolsó negyedben sikerült is növelni a különbséget. Ekkor ismét időt kért a körmendi vezetőedző, de hiába.

Mócsán triplájával nagy rohamba kezdett a vasi alakulat, de hosszabb és minőségét tekintve erősebb kispaddal rendelkező Szolnok magabiztosabb volt. A hajrára viszont újult erővel rohamozott az Egis Körmend és Thames büntetőivel sikerült hosszabbításra menteni a találkozót. Hasonlóan szoros forgatókönyv szerint alakult a ráadás is.

Óriási dobópárbajba kezdtek a csapatok a hosszabbítás első perceiben. Warner és Cakarum a Szolnok, míg Ireland, valamint Simons a Körmend pontjainak számát gyarapította. Az idegek csatáját és ezzel a bronzmérkőzést a Szolnok nyerte meg, míg a vasi együttes a negyedik helyen fejezte be a Magyar Kupa küzdelmeit.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 104-103 (23-23, 22-18, 21-21, 22-26, 16-15)

Körmend: Ireland 15/3, Thames 18, Mócsán B. 10/6, Durázi 4, Taylor 21.
Csere: Simons 25/15, Ferencz 8/6, Tóth N. 2, Németh Á. -, Takács K. -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Szolnok legeredményesebb játékosai: Subotic 19, Badzim 19/15

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!