A sárga-feketék imponáló meccsen győzték le a negyeddöntőben a PVSK-Veolia csapatát, aztán az elődöntőben az alapszakasz-győztes Szolnoki Olaj is nagy zakót kapott Gasper Okorn csapatától.

A finálé előtt Boris Barac részletesen, Gasper Okorn pedig röviden mondta el várakozásait a klub honlapjának.

– Öt nap alatt lejátszani három mérkőzést nem a legoptimálisabb, de ha belegondolunk abba, hogy az előző években 3 nap alatt zajlódtak le a kupaküzdelmek, akkor nem is tűnik olyan vészesnek. A szerdai és a pénteki mérkőzés után is a regenerálódásé volt a főszerep és a pihenőnapot maximálisan kihasználtuk, hogy felkészüljünk a döntőre. A tudat, hogy a Kupáért játszhatunk még egy nagy löketet ad nekünk és biztos vagyok benne, hogy mindenki 100%-os állapotban fog pályára lépni. Azt se felejtsük el, hogy hosszú idő után újra 12 fős rotációval tud dolgozni Gasper Okorn. A két győzelem során ráadásul senki sem játszott többet 20-25 percnél, így jó fizikális állapotban várhatjuk a döntőt…A DEAC remek csapat, akik nem véletlenül végeztek a bajnokság 4. helyén. Ők is két magabiztos győzelemmel jutottak el idáig. Nagyon veszélyesek az idegenlégiósaik, és Tóth Ádám személyében egy igazi vezérük is van, aki képes mindkét palánk alatt klasszis teljesítményt nyújtani. Ádám remekül játszott a múltkori egymás elleni bajnokinkon, bár akkor több játékosunk, Evan és Szili sem volt hadra fogható. Náluk Moody hiányzott, de szerintem akkor is volt esélyünk győzni, ez ma este sem lesz másképp. Megmutattuk a negyeddöntőben és az elődöntőben is, hogy mire vagyunk képesek. Fontos lesz, hogy ezt az agresszív védekezést tudjuk tartani és a lepattanókból, esetleges szerzett labdákból könnyű kosarakat szerezzünk. A DEAC-nak nagyon mély kerete van. Nyilván fontos lesz megállítani Tóth Ádámot, de mai ellenfelünk csapatként is kiváló és több játékosuk is képes mérkőzéseket eldönteni. Fontos lesz, hogy a saját palánkunk alatt kontrolláljuk a lepattanókat, mert nem adhatunk sok második esélyt. Izgatottan várom a döntőt – nyilatkozta Barac.

A Falco vezetőedzője, Gasper Okorn szerint különleges meccs lesz a döntő összecsapás.

– Itt nincs második esély, minden ma esrte dől el. Tiszteljük a DEAC csapatát, mert egy nagyon erős csapat és már többször is bebizonyították, hogy képesek nagyon magas színvonalon játszani. Apró dolgokon múlhat a siker, de az én csapatom nagyon egyben van, bízunk egymásban. Ma este nemcsak egymásért, a városért és szurkolóinkért is küzdeni fogunk – fogalmazott a szlovén mester.

XXX

Piros-fekete rangadót rendeznek a Zsíros Tibor Magyar Kupa bronzmérkőzésén. Nem ígérkezik ez a találkozó sem könnyűnek Antonis Constantinides együttese számára, hiszen a Szolnok megnyerte az élvonalbeli kosárlabda bajnokság alapszakaszát. Ráadásul összesen csak hat alkalommal szenvedett vereséget a Tisza-parti alakulat.

Jó hír, hogy ebből egyszer a vasi piros-feketék fektették két vállra a szolnoki kosarasokat. Alig egy hónappal ezelőtt a körmendi városi sportcsarnokban 76-70-re győztek Ferenczék és feledtették az idegenben elszenvedett vereséget. A bronzérem megszerzésére tehát jó esélye van a Rába-parti együttesnek, de ehhez a legjobb formájukra lesz szükség.

Már csak azért is, mert az Atomerőmű ellen egy remekül összehangolt csapat futott ki a pályára és minden csapatrészben sikerült felülmúlni az atomvárosiakat. Ezzel szemben a DEAC ellen csak fellángolása volt Constantinides együttesének, így joggal bizakodnak a szurkolók, hogy a szerda este látott teljesítménnyel rukkolnak ki kedvenceik a vasárnapi bronzderbin.

Zsíros Tibor Magyar Kupa
2021. április 11. vasárnap

16:30 – Bronzmérkőzés:
Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend

19:30 – Döntő:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!