A magyar futsalválogatott 5-2-es vereséget szenvedett a fehérorosz csapat vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi zárásán, így csoportja harmadik helyén zárt és lemarad a kontinenstornáról.
A nézők előtt rendezett találkozón a házigazda szerzett vezetést az oldalvonaltól, Dróth azonban tíz másodperc elteltével egyenlített. A magyar kaput védő Alasztics újabb hibája után újra a beloruszok voltak előnyben, ám egy kezezés miatt megítélt büntetőből a játékrész hajrájában Pál ismét egalizált.
A második játékrészben a fehéroroszok kapufát lőttek, majd – szép egyéni megoldásból, fordulást követően – harmadszor is vezetést szereztek. Bár Turzó József szövetségi kapitány együttese az utolsó bő három percben kapuslehozatallal tett meg mindent az újabb egyenlítésért, ez visszafelé sült el: Fehéroroszország két üreskapus góllal biztosította be sikerét.
A nyolc darab négyes csoport első helyezettje, valamint a hat legjobb második kijut az Európa-bajnokságra, a két legrosszabb csoportmásodik pedig novemberben rájátszásban dönt az utolsó Európa-bajnoki helyről.
A 2022-es kontinensviadalnak Groningen és Amszterdam ad otthont január 19. és február 6. között. A hollandok rendezőként automatikusan résztvevők.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!