A középszakasz 5. fordulóját rendezték a hétvégén a férfi másodosztályú bajnokság, nyugati csoportjának felső-házában, ahol a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület is érintett volt. Kéri Péter tanítványai a nagyon erős maggal rendelkező PTE-PEAC otthonába látogattak a győzelem reményében, de ez sokkal nehezebb feladatnak bizonyult, mint bárki remélte volna.

Egyrészt a pécsi együttes zsinórban harmadik sikerére készült és a bajnoki tabellát is vezetik. Igaz a két csapat között csak egyetlen győzelem a különbség, így egy esetleges vasi siker esetén helyet cseréltek volna a felek a fordulót követően. Nem is okoztak meglepetést a főszereplők, hiszen nagy csatát hozott a párharc.

Hol a vendégek, hol a hazaiak vezettek. Az első negyed végén egyetlen pont előnye volt a SzoESE-nek, amit sikerült eltüntetnie a PEAC-nak. Kemény védekezés mellett nagyon meg kellett dolgozni a játékosoknak a dobóhelyzetekért. A nagyszünetben már a baranyaiak álltak jobban és a folytatás is inkább róluk szólt. A vasi kosarasok sajnos pontatlanul céloztak.

Az így megszerzett bő tíz pontos előnyét pedig nagyon jól, taktikusan őrizték a hazaiak és tartották otthon a győzelemért járó bajnoki pontokat. A SzoESE pedig a vereség mellett annak sem örülhet, hogy a Soproni Tigrisek is beérték őket a tabellán és holtversenyben állnak a második helyen. A vasi együttes legközelebb szerdán, épp a szomszédvári alakulatot látja vendégül.

PTE-PEAC – SzoESE 92-76 (20-21, 26-20, 26-15, 20-20)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!