A húsvéti ünnepek miatt közel másfél hét felkészülési ideje volt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületnek, hogy soron következő bajnoki mérkőzésére hangoljon. A tét nem volt kicsi, hiszen egy siker esetében a tabella második helyét biztosíthatták volna be a vasi lányok és ezzel esélyt szerezhettek arra is, hogy az első helyezettet beérje.

A feladat viszont sokkal nehezebbnek bizonyult, ugyanis a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia a csoport egyik legkeményebb ellenfele. Jól mutatja, hogy a nyári felkészülés során legyőzték Szabó László együttesét, igaz az alapszakasz szombathelyi felvonásán érett játékkal nyertek Kovács Gináék. A hosszú út és a kora délutáni kezdés sem vette el a SzoESE kedvét.

Nagoyn jól kezdte a találkozót a vendég alakulat és Püspöki hárompontosával már 10 pont fölé kúszott a különbség. Úgy tűnt, hogy magabiztos sikert aratnak a szombathelyiek. Ezt követően viszont szigorított védekezésén a DKKA és Balsay hatékony játékával nemcsak fordítani tudtak a hazaiak, de a nagyszünetben már a fehérvári alakulat állt jobban.

A második negyedben csak 5 pontot jegyzett a SzoESE, így a támadójátékát mindenképpen fel kellett javítani, amiben élen járt Kovács Gina és Püspöki Lotti. A tetemes hátrányt csak lassan sikerült faragni, de az utolsó negyed elején már csak egy kosárnyi volt a hazaiak előnye. A nagy izgalom rá is nyomta a bélyegét a találkozó hajrájára, több labdát is eladtak a csapatok.

A rohanásból viszont a SzoESE kerekedett felül és az utolsó percben öt pontos előnye volt. Szőke és Balsay viszont tett róla, hogy ne legyen egyértelmű a találkozó kimenetele. Az utolsó támadást a SzoESE vezette és Plózer, emberrel együtt szerzett duplájával két pontos lépéselőnybe került a vendég alakulat, a DKKA pedig egész pályás dobással már nem tudott felelni érdemben.

Egy őrületes és fordulatokban azdag találkozót nyert meg a vasi alakulat, amely bebiztosította az amatőr élvonalbeli bajnokság zöld csoportjában a második helyét. A DKKA ellen Kovács Gina és Püspöki Lotti mellett Plózer Petra játéka emelkedett ki, a SzoESE centere a győztes kosár mellett 12 pontot termelt és 16 lepattanót szorgoskodott össze.

Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia – SzoESE 72-74 (14-26, 25-5, 17-21, 16-22)

SzoESE: Kovács G. 25/6, Püspöki L. 16/12, Szabó-Haklits Zs. 13/9, Balogh V. 6, Plózer 12.
Csere: Sándor A. 2, Koltay D. -, Mezősi A. -, Dervalics A. -.
Vezetőedző: Szabó László
Másodedző: Kollerics Barnabás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!