A magyar atlétikai legjobbjai Olaszországban, Portugáliában, a dobók pedig Cipruson készülnek az esztendő kiemelkedő versenyeire, legfőképp a nyári olimpiára.

Bejött Ciprus a kalapácsvetőknek, akik idén ismerkedtek meg a ciprusi edzőtáborral, ahol már sok magyar atléta fordult meg. Az SzPress Sporthírszolgálatnak nyilatkozó Pars Krisztián szerint a felkészülés lehetőségei felveszik a versenyt a dél-afrikaiéval, amelyet már úgy ismer, mint a tenyerét.

– A körülmények kifogástalanok, a legfontosabb „kellékről”, a dobókörről pedig kifejezetten jó a véleményem. Az erősítőteremben minden olyan gép megtalálható, amire szükségünk van, nyúzzuk is azokat rendesen. Kedveljük a kosztot, a mennyiségre és a minőségre sem lehet panaszunk. Az edzőtáborokkal mindig úgy voltam, hogy ha a reggeli bőséges és ízletes, akkor a nap jól kezdődik – fogalmazott London olimpiai bajnoka.

Az olimpiai kvótával rendelkező Halász Bence is elismeréssel szólt a ciprusi körülményekről.

– Nem indultam a mostani versenyen, az edzésre koncentrálok minden erőmmel és minél több munkát próbálok elvégezni. Egyébként minden jó itt, kiválóak a felkészülési feltételek. Napról napra fejlődök és a térdem is javul – válaszolta érdeklődésünkre a VB-bronzérmes, aki egy ideig még versenyen nem áll dobókörbe.

 

A szintén tokiói indulási joggal rendelkező Gyurátz Réka 69.50 méterrel az idei legjobb eredményét érte el a szigeten.

– Számítottam a jó eredményre, mert már az edzéseken is méterekkel tudtam nagyobbakat dobni, mint otthon. Kemény edzéseken vagyunk már eddig is túl, ezt folytatjuk a következő napokban is. Örülök a jó eredménynek – tudtuk meg a sokszoros magyar bajnoknőtől.

 

 

A legjobbak jövő szerdán érnek haza a ciprusi edzőtáborból, de így sem maradunk nehézatlétika nélkül, hiszen szombaton folytatódik a Szombathelyi Dobó SE – Németh Pál Dobóakadémia versenysorozata. A Sugár úti Atlétikai Centrumban az itthon maradott atléták a kalapácsvetés mellett diszkoszvetésben is összemérik erőiket

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!