Különösebb feszültség nélkül, de várakozással tekint az asztaliteniszezők jövő heti európai egyéni olimpiai kvalifikációs versenye elé Szudi Ádám. Bár a portugáliai viadalon nyílik utoljára esély egyéniben kiharcolni a tokiói indulást, Szudi az M1 aktuális csatornának azt mondta, nincs benne most vagy soha érzés.
“Úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült a felkészülés, jó formában játszottam az elmúlt hétvégén Ausztriában, a csapatomnál is, inkább egy várakozás van bennem” – fogalmazott a 25 éves játékos, aki hozzátette: elégedett volt a teljesítményével, amit a márciusi, dohai egyéni olimpiai világselejtezőn nyújtott, melyen vigaszágra kerülve maradt le a kvótától.
“Most talán egy picit felkészültebb leszek, kielemeztük azokat a meccseket, amelyeket ott játszottam” – folytatta.
Az esélyeket illetően azt mondta, hogy a jövő heti viadalon sűrű lesz a mezőny, mert már csak azok indulnak el, akiknek reális esélyük van.
“A pillanatnyi forma fog dönteni, sok játékosnak van esélye” – vélekedett.
A szerdától vasárnapig tartó guimaraesi viadalon negyvenhez közeli induló lesz és öt kvótát osztanak férfi egyesben. Ha ezt Szudinak nem sikerülne kiharcolnia, nagy valószínűséggel akkor is utazhatna az olimpiára, mert Pergel Szandrával vegyes párosban jó helyen állnak a világranglistán.
“Úgy néz ki, hogy szinte biztos kijutó helyen vagyunk, és már nem lesz verseny” – utalt arra, hogy a június eleji világranglista alapján válik majd biztossá a részvételük, ami viszont “már nem nagyon tud változni”.
Mint jelezte, ez az esély egy pici nyugalmat is biztosít a számára a mostani versenyre, és osztotta véleményét Muskó Péter, a férfi válogatott szövetségi kapitánya is, aki még hozzátette: Szudin nincs olyanfajta nyomás, hogy neki kötelező lenne most kvótát szereznie.
“Folyamatosan versenyben van, Katar, a két egyéni verseny plusz a világselejtező megterhelő volt. Nagyon jó meccseket nyert, neves ellenfelek ellen, klubjában is jól játszott. Egy jó folyamat végén érkezünk a kvalifikációs versenyre, nincs mitől tartania” – tette hozzá.
Először, tavaly januárban a magyar női válogatott harcolta ki a részvétel jogát, a három főre szóló csapatkvóta azt jelenti, hogy Magyarország egyesben is indíthat majd két asztaliteniszezőt az olimpia női versenyében. Márciusban Majoros Bence szerzett kvótát Dohában, és biztosnak tűnik a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros kvalifikációja is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!