Hosszú út várt a Szombathelyi Haladás együttesére, amely a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában Békéscsabára látogatott. A találkozó esélyese Mátyus János csapata volt, azonban a viharsarki alakulat hazai környezetben minden riválisa számára komoly próbatételnek bizonyult. A vasi együttes ráadásul sérülések és eltiltások miatt alaposan felforgatott kerettel érkeztek Békés megyébe.

A labdarúgók dolgát nehezítette, hogy Békéscsabán egész nap esett az eső, így felázott pályán estek egymásnak a csapatok. A helyzethez jobban alkalmazkodott a zöld-fehér alakulat, Németh Márió távoli löketével és szögleteivel azonnal zavart okoztak a vendégek. Az első negyedóra végén aztán felbátorodtak a hazaiak is és tesztelték Verpecz tudását, aki nem hibázott.

Ezután viszont már csak a küzdelem dominált, nem igazán tudták a támadók átjátszani a védelmeket egyik oldalon sem. Emiatt a kapusoknak sem akadt sokáig dolga. A szünet előtt még megpróbálták felpörgetni a játékot a főszereplők, de ezt nem sikerült megvalósítani. Ráadásul Schimmer a 42. percben megsérült, így kényszerű cserét kellett végrehajtania Mátyus Jánosnak.

A szünet után hasonló forgatókönyvvel zajlott a játék. Meddő mezőnyfölényben volt a Szombathelyi Haladás, de a támadások rendre elakadtak mindkét oldalon. Majd az 55. percben Németh Márió unta meg a várakozást és egyedül kezdett akcióba. Egymaga három védőt forgatott meg és tört be a büntetőterületre, a kirontó kapus mellett pedig a hálóba passzolt. Bravúros megoldás volt a javából.

A bekapott gólnak köszönhetően megélénkült a találkozó. A csereként beállt Paudits lövését kellett fognia Verpecznek és az idő múlásával egyre jobban kitámadt az Előre, ami lehetőséget adott a Hali kontráinak. Ennek gyümölcse a 77. percben érett meg, Medgyes parádés megindulását követően tálalt Dragóner elé, aki egy igazítás után lőtt a kapu jobb sarkába.

Nagy nyomás alá helyezte a viharsarki alakulat a Haladást, a 80. percben Verpeczről lecsorgó labdát Nagy Sándor két lépésről bombázta a léc alá. A hátralévő időben mindent megpróbált az egyenlítés megszerzéséért a Békéscsaba, de Mocsi irányításával jól zárt a szombathelyi védelem. Sikerével a Haladás – no és a Soroksár botlásának köszönhetően – fellépett a tabella hetedik helyére.

Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Haladás 1-2 (0-0)

Haladás: Verpecz – Schimmer (Mocsi ), Bosnjak, Németh Milán – Tóth M., Csilus, Holdampf, Kállai K. (Jancsó), Doktorics Á. (Horváth G.) – Németh Márió (Dragóner) – Medgyes.
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Nagy S. 80. illetve Németh Márió 55., Dragóner 77.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!