Kétségtelen, hogy a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes kiváló idényt fut. A szombathelyi együttes az utolsó alapszakasz mérkőzésig megőrizte veretlenségét és kivétel nélkül minden rangadóján jól játszott. Ez az utóbbi tény pedig kulcsfontosságú volt, hogy Juan Ramon Calvo Rodriguez együttese 18 találkozót követően az élről várhatta a rájátszást.

A sors furcsa fintora, hogy a felső-házi fordulók között hetek teltek el, hiszen a magyar labdarúgó válogatott európa-bajnoki selejtezőket játszott. Emiatt pedig napra pontosan egy hónapra előző bajnoki mérkőzését követően lép ismét pályára. (A Haladás csak Magyar Kupa találkozót játszott az elmúlt négy hétben – a szerk.). Ráadásul nem is akármilyen derbi következik.

Az 5. fordulóban a helyosztók szempontjából kiemelten fontos első helyre pályázó csapatok csapnak össze. A Berettyóújfalu és a Haladás is minden mérkőzését megnyerte a rájátszás során, így az alapszakaszt követően hozott két pontjával áll jobban a vasi alakulat. Nagy kérdés, sikerül ismét véghez vinni a lehetetlent és az őszi bravúrt megismétli a Hali: nyerni a Mezei Vill otthonában?!

MVFC Berettyóújfalu – Haladás VSE
2021. április 19. – 20:00 (TV: M4Sport)
Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!