Rendkívül foghíjas kerettel érkezett a felső-házi rájátszás rangadójára a Haladás VSE. A szombathelyiek keretéből sérülés és eltiltás miatt nem állhatott rendelkezésre Dróth Zoltán, Sipos Gergő és Darrieer sem. Horváth Péter pedig ott volt a pályán, de hosszú kihagyás után még Ő sem volt 100 százalékos állapotban. Az előjelek ellenére szeretett volna meglepetést okozni a Hali.

A kezdést követően a Berettyóújfalu dominált, de az első komolyabb helyzet kidolgozásáig az 5. percig várni kellett. Ekkor bravúrral védett Alasztics, aki a találkozó egészét nézve is kimagasló teljesítményt nyújtott. Az első félidő közepén aztán már a válogatott első számú kapusa is tehetetlen volt Rábl János közeli perdítésénél.

Ráadásul a szünet előtt még jobban felpörgette a játékot a MVFC és a 18. percben ismét betalált a hazai együttes. Egy tetszetős támadás végén Sid növelte az előnyt és ekkor úgy tűnt, hogy a hiányzók távollétében nagyobb arányú győzelmet arat a Berettyóújfalu. A térfélcserét követően viszont megtáltosodott a Haladás és sokkal kezdetményezőbbek voltak.

A kemény letámadás eredményeként sok labdát szereztek és Mezeinek is bravúrokra volt szüksége, hogy ne szépítsenek a vendégek. Henrique szemfüles gólját követően viszont még inkább nyomás alá került a hazai kapu. A Haladás brazil légiósáta hajrában kiállították, de így is állta a sarat Juan Ramon Calvo Rodriguez együttese.

Az utolsó pillanatokban Simic és Dávid próbálkozott egy-egy távoli lövéssel, de hiába. A Berettyóújfalu együttese kivédekezte a hátralévő időt és az idei pontvadászatban először sikerült legyőznie a szombathelyi riválisát. A Haladás a vereség miatt lecsúszott a bajnoki tabella második helyére, de jövő héten két mérkőzést játszik és javíthat a Kecskemét és a DEAC ellen.

MVFC Berettyóújfalu – Haladás VSE 2-1 (2-0)

Haladás: Alasztics M. – Simic, Gerencsér A., Vas Á., Vidák B.
Csere: Gyimesi – Kovács M., Nagy K., Hajmási M., Horváth P., Dávid R., Vatamaniuc-Bartha D., Szakasics B., Henrique

Gólszerző: Rábl (10.), Sid (18.) illetve Henrique (31.)

Kiállítva: Henrique (Haladás – 37.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!