A PTE-PEAC elleni vereséget követően ismét győzelem reményében lépett pályára a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabda-csapata. A vasi együttes az NB II. nyugati csoportjában már a középszakasz küzdelmeit rendezik. A 6. fordulóban hazai környezetben lépett pályára Kéri Péter együttese a Soproni Tigrisek ellen.

A párharc érdekességét az jelentette, hogy mindkét csapat számára elérhető még a listavezető pozíciója, ehhez viszont csak a győzelem az elfogadható eredmény. Volt is miért felpörögnie a házigazdának, hiszen idegenben a soproni alakulat huszonnégy ponttal bizonyult jobbnak és ez a sikerük a tabellán is lépéselőnyt jelentett számukra.

Nem csoda, hogy a SzoESE azonnal felpörgette a játékot és támadásban sikerült is felülkerekedniük a vendégeken. Bár fogást nehezen talált a Sopron, de remekül időzített távoli kísérletekkel tartotta a lépést az első negyedben. Ezt követően viszont összeállt a szombathelyiek védekezése is és hatékony csapatmunkával a nagyszünetre már jókora vezetés birtokában volt a vasi gárda.

A szünet után kiegyenlítetté vált a játék, de arra gondosan ügyelt Kéri Péter együttese, hogy nehezen megszerzett előnyét gondosan őrizze. A záró felvonásra elfáradtak a vendégek, így kiütéses győzelmet arattak a szombathelyiek, akik győzelmek számában beérték a Tigriseket és készülhetnek az Oroszlány elleni összecsapásra.

SzoESE – Soproni Tigrisek 101-66 (20-15, 26-15, 20-20, 35-16)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!