Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott kapitánya a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatot, amelyben többek között arra is kitért, hogy 80%-ban már tudja, hogy kik alkotják majd a magyar keretet a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Rossi arról is beszélt, hogy a paksi gólgyáros, Hahn János is lehetőséghez juthat.

– Ha most kellene kihirdetnie a huszonhárom tagú Eb-keretet, gondban lenne?
– Nyolcvan százalékban megvan a fejemben, kikre számítok, de a névsor ismertetésével várok június első napjáig. Azok a futballisták, akiknek köszönhetjük, hogy az Európa-bajnokságra készülhetünk, elsőbbséget élveznek, ám néhány hely még kiadó. A felkészülésnek azért is vágunk neki huszonháromnál több játékossal, mert egyfelől azt akarom, hogy senki se érezze magát biztonságban, másfelől akadnak olyan labdarúgók, akiknek szeretném megadni a lehetőséget a bizonyításra. Ott van például Hahn János. Aki vezeti a góllövőlistát, annak illik esélyt adni, nem?

Természetesen a Puskás Arénát érintő kérdést is kapott.

– Belegondolt már abba, hogy a Puskás Arénában jó esetben telt ház, csaknem hetvenezer néző előtt irányíthatja a válogatott Portugália és Franciaország ellen?
– Felemelő lenne! Amikor kineveztek, az első interjúban elmondtam, szeretném visszahozni a franciaországi Európa-bajnokság idején tapasztalt hangulatot. Máig előttem van a kép, hogy ülök a házunk alatti kávézó teraszán és azt látom, hogy piros-fehér-zöldre festett arcú, mosolygós emberek sétálgatnak és minden második elhaladó autót nemzeti lobogó díszít. Jó volt érezni akkor azt a „szent őrületet”, amit csak a futball tud kiváltani. A labdarúgás a szurkolókért van. A zárt kapus meccseken elért győzelmeknek is tud örülni az ember, ám az messze nem olyan, mint amikor zsúfolt a lelátó. Jelenleg az egészség, a vírus legyőzése mindennél előbbre való, de sokat jelent majd, ha a két hazai csoportmérkőzésünket több tízezer drukker előtt játszhatjuk. Amikor még mellettünk lehettek, rengeteget segítettek, úgy éreztük, tizenketten vagyunk a pályán.

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el a Nemzeti Sporton.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!