Nehéz sorozatot kezdett a Haladás-Viktória FC élvonalbeli női labdarúgó együttes, hiszen szerdán az éllovas MTK Budapest látogatott a vasi megyeszékhelyre. A fővárosi együttes mindenképpen a három bajnoki pontért érkeztek Szombathelyre, hogy megőrizzék előnyüket üldözőikkel szemben. Székely Tibor együttese pedig szerette volna megnehezíteni soron következő riválisának dolgát.

Ez sikerült is, hiszen a találkozó elején egyenrangú ellenfele volt magyar válogatott játékosokkal, valamint minőségi légiósokkal felálló MTK-nak a Viktória együttese.Herczeg távoli lövésével az első komolyabb helyzetet is a hazaiak jegyezték, de ezt követően magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a vendégek. A játék áttevődött lassan a szombathelyi térfélre.

A 22. percben pedig a vezetést is megszerezte az MTK: Diószegi igazolta klasszisát, mert egy szép egyéni megoldást választva ragasztott óriási gólt a hazai kapuba. Ezután egyre több helyzetet jegyeztek a vendégek és Bíró klasszisát igazolta, hogy megőrizte csapata egygólos hátrányát. A térfélcsere után szinte azonnal növelte előnyét a budapesti alakulat.

Kocsán szögletére érkezett jó ütemben Csányi, aki megelőzve védőjét csúsztatott a hosszú sarokba. Ezt követően is az MTK diktálta az iramot, s bár több hosszú indítással próbálkozott a Haladás-Viktória FC, nem forgott veszélyben a vendégek kapuja. A 73. percben Pápai 12 méterről leadott lövésével már hárommal ment az MTK Budapest. A hajrában még mindkét csapat próbált gólt szerezni, de már nem változott az eredmény.

A vereség ellenére az első félidőben hellyel-közzel sikerült megnehezítenie a Haladás-Viktória együttesének a listavezető dolgát, de ez csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő. A folytatás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a szombathelyi lányok a bajnoki címre pályázó Ferencváros otthonába látogatnak. Ott is hasonlóan nehéz pillanatok várnak Székely Tibor együttesére.

Haladás-Viktória FC – MTK Hungária 0-3 (0-1)

Haladás-Viktória: Bíró – Kopcsándi (Balázs, 84.), Balogh, Fördős, Horti, Hajba (Pálmai, 85.) – Németh M. (Simon, 60.), Kovács V., Csizmadia (Varga B., 60.) – Szil (Urbán, 74.), Herczeg Edző: Székely Tibor.

MTK: Varga – Legendás (Zahár, 77.), Szemán-Tóth, Farádi-Szabó (Stephens, 65.) Pinczi – Stefán (Boyle, 84.), Csányi, Kocsán – Mayer (Sain, 84.), Pápai, Diószegi (Curless, 77.). Edző: Tóth Mihály.

Gólszerzők: Diószegi (22.), Csányi (49.), Pápai (74.).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!