Meglehetősen összezsúfolódott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület naptárja. Öt nap alatt három találkozót várt a vasi alakulatra, a Szolnok elleni összecsapás simának volt tekinthető, de a Törekvés SE már jóval keményebb diónak bizonyult. A döntésre egészen a második félidő közepéig várni kellett, mert a tabellán ötödik helyen álló vendégek remekül játszottak.

Szabó László szerint természetes volt, hogy a SzoESE kissé nehezen kapta el a fonalat, hiszen két napja volt tanítványainak pihenni és renkdívül szűk rotáció miatt egyetlen játékosa sem pihenhetett. Ugyanakkor a szombathelyi klub vezetőedzője kiemelte, hogy a védekezés, mint hatékony fegyver, ezúttal is megmutatta csapata erejét és kitartását. Ennek pedig meg lehet az eredménye a szezon végén.

Hasonlóan látta a találkozót a mérkőzés legjobbja, Plózer Petra is, aki a csapatmunkát dicsérte. A center szerint mindenki feljavult a második félidőre és erre építhetnek a folytatásban is. Érdemes kiemelni a SzoESE magasemberének teljesítményét is, aki a Törekvés ellen 20 pontot, 8 lepattanőt, 2 gólpasszt, 1 szerzett labdát és 1 blokkot jegyezett. A 27 perc, amit a pályán töltött kerek 30 VAL-pontot jelent a kosarasnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!