Két vasi csapat is bejutott a másodosztályú női röplabda-bajnokság során a felső-házi rájátszásba. A Haladás VSE mellett ott volt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület is, amely utolsó összecsapására készült a Veszprém ellen. Bodzer Attiláék a találkozótól függetlenül a negyedik helyen fejezték be a küzdelmeket, ugyanakkor volt tétje az összecsapásnak is.

Már csak azért is, mert a Veszprém, a Palota és a Haladás azonos mutatókkal rendelkezett és a nyert szettek mellett a játszmák eredményei is döntő fontosságúnak bizonyult. Ennek megfelelően nagy elánnal kezdett hazai pályán a VESC csapata, amelyben több, elsőosztályt is megjárt röplabdázó is helyet kapott. Nem titkolt szándékuk volt a találkozó megnyerése.

Nem is hagyott kételyt Szokolikné Kalmár Judit együttese, mert a gyors és pontos játékot játszó hazaiakat csak megzavarni tudta a SzoESE, amely többségében utánpótláskorú sportolókkal érkezett és már a jövő csapatát építették a találkozó során is. Érdemben nem változott a forgatókönyv a második felvonás során sem. A Veszprém minden hibát azonnal büntetett, így félóra alatt már két szettes előnyre tettek szert.

Az utolsó felvonásra aztán összekapta magát a SzoESE és tudatos játékkal szorongatta a VESC csapatát. A hajrában aztán ismét megrázta magát a házigazda és hozta a számukra kötelező 3-0 arányú győzelmet, amely végül a nyugati csoport első helyét is jelentette számukra. A Haladás csak rosszabb pontaránnyal fejezte be második pozícióban a küzdelmeket.

VESC – SzoESE 3-0 (10, 9, 15)

SzoESE: Halmosi N., Gulkai Zs., Lakatos R., Németh P., Kiss L., Czillinger H.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!