Nehéz mérkőzés várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapatára. Az amatőr női élvonalban is érintett vasi alakulat öt nap leforgása alatt harmadik derbijére került sor kedden este. Ráadásul az egyetemi bajnokság rájátszásában az a TFSE látogatott a vasi megyeszékhelyre, amely a keleti csoportot megnyerte és több, elsőosztályt is megjárt játékossal rendelkezik.

Kollerics Barnabás-Szabó László edzőkettős feje azért is fájhatott, mert Preisinger Boglárka sérülése továbbra sem jött rendbe, így hat mezőnyjátékossal állt fel a SzoESE. A fővárosi együttes ezzel szemben komplett kerettel érkezett és az összecsapáson végig rotálva tudta frissen tartani csapatát. Ennek ellenére is kiválóan helyt állt a házigazda.

Már a kezdésnél látszott, hogy tartalékosan is komolyan veszi a derbit a szombathelyi alakulat. Jakubovics és Balogh kosaraival bekezdett a SzoESE, s bár a vendégek igyekeztek fogást találni a házigazdán, ez nem igazán sikerült. Az első negyedet így hozta a vasi együttes. A folytatásban már távoli dobásokkal operált a TFSE és ezzel a nagyszünetre az állást is megfordította.

Plózer Petra játékára épített a harmadik negyedben a SzoESE és a palánk közeléből sikerült faragnia a hátrányon a hazaiaknak. Ráadásul Püspöki triplájával pedig már csak egyetlen kosár volt a különbség. Az utolsó negyedben sok volt a pontatlanság, de annál nagyobb volt a harc minden egyes labdáért. Az utolsó felvonás közepén egy 6-0-ás vasi rohamot követően már döntetlen állásról futhattak a csapatok a hajrának.

A TFSE ismét elkapta a fonalat és újra lépéselőnybe került. Ekkor Jakubovics vette hátára csapatát és az utolsó percben két pontra csökkentette hátrányát a SzoESE. A vendégek kritikus pillanatban dobást rontottak, így ismét a vasi lányok támadhattak. Sajnos azonban hazai oldalon is pontatlan kísérletet eresztett el Püspöki, így minimális különbségű vereséget szenvedtek a szombathelyi lányok.

SzoESE – TFSE 64-66 (12-11, 14-22, 19-16, 19-17)

SzoESE: Jakubovics D. 14/6, Püspöki L. 18/9, Balogh V. 2, Sándor A. 8, Plózer P. 16.
Csere: Mezősi A. 6.
Vezetőedző: Kollerics Barnabás
Másodedző: Szabó László

A TFSE legeredményesebb játékosai: Király A. 11/9, Kenyeres A. 10/6, Benke S. 10, Dömötör P. 10/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!