A Merkantil Bank Liga NB II. 34. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás az Aqvital Csákvár FC-t fogadja.

A szombathelyi klub honlapján megjelent előzetes szerint az 50 ponttal a tabella 7. helyén álló szombathelyiek háromhetes, a bajnoki szünet előtt jól futó szekere után kissé nehezen indult újra: három meccsen mindössze két pontot szereztek. A legutóbbi fordulóban viszont magukra találtak: 2-1-re nyertek Békéscsabán.

A Csákvártól november elején 3-1-re kikaptak a zöld-fehérek – azaz itt a kiváló alkalom, hogy revansot vegyenek az őszi vereségért, a felfelé ívelő formát, a játéktudást és a hazai pályát figyelembe véve erre reális esély is van. Persze nem lesz könnyű meccs, hiszen a 16. helyezett Fejér megyei együttes jobb csapat annál, mint amit helyezése elárul, de mivel ősszel a másodosztályban őket tizedelte meg először a koronavírus-járvány, lépéshátrányba kerültek riválisaikkal szemben. A sárga-kékek az utolsó két fordulóban vetélytársukkal játszottak hazai pályán: a DEAC-ot 1-0-ra megverték, a Szentlőrinctől 2-1-re kikaptak. Több, korábbi, NB I-et is megjárt futballista is erősíti keretüket, így Baracskai Roland, Sejben Viktor vagy éppen a házi góllövőlistát holtversenyben 13 góllal vezető Daru Bence.

A meccs előtt a szombathelyiek mestere a haladas.hu-nak mondta el várakozásait.

– Azt gondolom, hogy fontos volt a békéscsabai siker, a jó játék eredménnyel és párosult, ezt kell folytatnunk a Csákvárral szemben is. Ellenfelünk az életéért küzd, nekünk pedig van, miért visszavágni, szerintem nagyon fontos meccs lesz mindkét csapat számára. Egy célunk lehet, mindhárom pont megszerése. – fogalmazott Mátyus János.

A Halinál Devecseri, Tóth D. továbbra is sérült, de Schimmer és Bosnjak is maródi, Medgyes pedig 3 sárga miatt hiányzik majd.

A Szombathelyi Haladás – Aqvital FC Csákvár meccset 16.55-től közvetítjük!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!