Nehéz mérkőzés várt a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttesre, amely a felső-házi rájátszás 6. fordulójában Kecskemétre látogatott. A két csapat idei összecsapásaiból a szombathelyiek kerültek ki győztesen, de nagyon megszorongatta a vasi alakulatot az alföldi gárda. A Berettyóújfalu elleni vereség után viszont mindenképpen szeretett volna javítani a zöld-fehér együttes.

Azonnal nekiesett ellenfelének a Kecskemét és egy kapufát jegyeztek az első perc végén, de a vendégek jól védekeztek, ráadásul komoly ellentámadásokat is vezettek Vas Ádámék. A szerb légiósokkal megerősített hazaiak egyre veszélyesebb akciókat vezettek és a 11. percben a vezetést is megszerezték Ristic szép, valamint pontos lövésével.

Néhány perc leforgása alatt már kettőre nőtt a kecskeméti előny és ekkor úgy tűnt, hogy egyre nehezebb helyzetbe kerül a Haladás. A szünet előtt azonban elég volt 120 másodperc a szombathelyi játékosoknak és Vidák valamint Milos Simic találataival egalizált a vendégcsapat. Mindezt úgy sikerült, hogy Alasztics a kritikus pillanatban kisbünetőt is hárított.

Térfélcserét követően is nagy küzdelem dominált, de ekkor már több volt a pontatlanság a csapatok támadójátékában. A játékrész közepére nyugodtak meg a főszereplők és élvezetes kis csata kerekedett a hátralévő 10 percre. A nyílt sisakos küzdelmet jól jellemzi, hogy három minutum alatt három gól is született. A Haladás szerezte meg a vezetést Nagy Kevin találatával.

Ezt még sikerült egalizálni a házigazdáknak, viszont Vidák Balázs szemfüles lövése feltette a pontot az I-re. Az utolsó percekre már vészkapus megoldással operált a Kecskemét, de a szombathelyi védelem nagyon jól zárt, így újabb gól már nem született és egy nagyon fontos győzelmet szerzett a Haladás, amely ismét listavezetőként várhatja a folytatást.

SG Kecskemét Futsal Club – Haladás VSE 3-4 (2-2)

Haladás VSE: Alasztics M. – Hajmási M., M. Simic, Gerencsér A., Vas Á.
Csere: Gyimesi M. – Kovács M., Nagy K., Horváth P., Sipos G., V. Bartha D., Dróth Z., Szakasics B., Vidák B.

Gólszerző: Ristic (11.), Scherban (14.), Gavrilovic (33.) illetve Vidák (18., 34.), M. Simic (20.), Nagy K. (32.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!