Április közepén folytatódott a Magyar Darts Szövetség égisze alatt megrendezett Magyar Darts Liga Nyugat-dunántúli régiós versenysorozata. Ezúttal már a harmadik fordulónak adott otthont a Haladás Sportkomplexum, a lebonyolításért pedig a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület felelt, így garantált volt a magas színvonalú rendezvény.

Előzetesen közel 50 fő jelezte részvételi szándékát, amelyből végül 45 sportoló jelent meg és ragadott nyilat. A szombathelyi színek mellett érkeztek versenyzők Körmendreől és Sopronból is, emelve ezzel a mérkőzések színvonalát. A lebonyolítás szempontjából sok újdonság nem történt, hiszen nyolcas csoportokból a négy legjobb juthatott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A vártnak megfelelően az esélyesek mindegyike biztosította helyét a főtáblán, ezt követően viszont születtek meglepetés eredmények. Ebbe a kategóriába tartozik Szajkó Roland és Németh Albert nyolcaddöntőbeli búcsúzása. A legjobb négy közé pedig Torda Tibor mellett Csóka András, Petrovics Bálint és Olasz Ádám jutott. Az elődöntőben aztán győzött a nagyobb rutin és higgadt kiszállózás.

Torda Tibor csak megnehezíteni tudta Csóka András dolgát, a másik ágon pedig Olasz Ádám hajtott fejet Petrovics előtt, aki idén – látva eredményeit – nagy fejlődésen ment keresztül. A fináléban aztán ismét a nagyobb tapasztalat döntött az SZDCSE elnöke, magabiztosan 4-1-re győzte le riválisát és ezzel alaposan felforgatta a régiós pontlistát is…

Magyar Darts Liga
Nyugat-Dunántúl régió
/3. forduló/

1. Csóka András /SZDCSE/
2. Petrovics Bálint /Körmendi DC/
3-3. Olasz Ádám /Körmendi DC/ és Torda Tibor

Összesített pontlista (3 forduló után):
1-1. Csóka András /SZDCSE/ és Kozmor József /SZDCSE/ – 48 pont
3-3. Kámán Lehel /SZDCSE/ és Kámán Alex /SZDCSE/ – 44 pont
5. Marton Olivér /SZDCSE/ – 40 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!