Nagyon fontos mérkőzés várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasaira, akik a másodosztály nyugati csoportjának felső-házi rájátszásában voltak érintettek. Az első fordulóból elhalasztott derbire Oroszlányba került sor, ahol minden csapat alaposan megizzadt a győzelemért. Nem ígért tehát sok jót ez az összecsapás sem Kéri Péter együttesének.

Már csak azért sem, mert győzelmi kényszerben volt a vasi alakulat, amennyiben szerette volna megőrizni második helyét a tabellán. Az OSE-Lions II. viszont szerette volna pozitív hazai mérleggel zárni a rájátszást, így nagy elánnal esett ellenfelének. Meg is lett az eredménye, mert a kiegyensúlyozott kezdés után meglépett az oroszlányi együttes.

Kéri Péter cserékkel és időkéréssel próbálta csapatát felrázni, de lényegi változást csak a második felvonás hozott. Ekkor a szombathelyiek – főleg védekezés terén javultak fel. A palánk közeléből szerzett pontokkal pedig sikerült fordítani is. Ezt követően viszont ismét az OSE-Lions akarata érvénysült és az utolsó negyednek már úgy futhattaka csapatok, hogy hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

Lüktető, fordulatokban gazdag utolsó felvonást hozott a derbi. Hol az egyik, hol a másik csapat állt jobban. A véghajrában aztán megrázta magát a SzoESE és az idegek háborúját, valamint az összecsapást megérdemelten nyerte meg. Ezzel pedig már biztos, hogy a felső-házi rájátszás során a második helyen végeznek Kéri Péter tanítványai.

OSE-Lions II. – SzoESE 64-68 (19-14, 11-20, 16-11, 18-23)
Oroszlány, Krajnyik András Sportcsarnok (zárt kapuk mögött)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!