A szombati amatőr élvonalbeli bajnoki mérkőzést követően hétfőn már Budapesten lépett pályára a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabdacsapata. A vasi lányok a MEFOB kiírás alapszakaszának nyugati csoportjának negyedik helyén végeztek, így a rájátszás első körét a keleti listavezető TFSE alakulatával vívták oda-visszavágós rendszerben.

A vasi megyeszékhelyen, helyenként kiváló játékkal minimális különbségű 64-68-as vereséget szenvedett Kollerics Barnabás együttese. A visszavágón teljes kerettel várta a TFSE, a sérülésektől, betegségektől megtizedelt SzoESE csapatát. Az előzetes várakozásnak megfelelően erődemonstrációra készültek a budapesti lányok és azonnal nekiesett ellenfelének.

A vasi alakulat ezúttal védekezésben és támadásban sem tudta saját játékát hozni, ez pedig azonnal nagy különbséget jelentett a felek között. A vendégek jobbára a palánk közeléből tüzeltek eredményesen, addig a TFSE ellenállhatatlan volt, köszönhetően a bő keretnek, ráadásul a padon több magasabb osztályt is megjárt kosaras is bevetésre várt.

A második negyedben a szebbik arcát mutatta a SzoESE, de a szünetig így is megőrizte magabiztos előnyét a fővárosi gárda. A térfélcserét követően pedig a fáradtság is kiütközöt a vendégeken. Az utolsó percig folyamatosan növelte előnyét a TFSE, amely alaposan visszavágott a negyeddöntő első mérkőzésén okozott “kellemetlenségért”. Nem mellesleg a hazaiak oldalán hat játékos szerzett legalább 10 dobott az összecsapáson.

TFSE – SzoESE 104-50 (23-9, 18-16, 34-11, 29-14)

SzoESE: Preisinger B. 4, Püspöki L. 12/6, Balogh V. 10, Sándor A. 9, Plózer P. 10.
Csere: Mezősi A. 5/3.
Vezetőedző: Kollerics Barnabás
Másodedző: Szabó László

A TFSE legeredményesebb játékosai: Hanti 17/6, Kenyeres 15/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!